torstai 19. heinäkuuta 2012

Kesä ja mansikka

Mansikat ovat kypsyneet poimittaviksi. Kesä on ollut sateinen, mutta silti marjat kypsyvät. Eilen oli Sokoksella rasia myynnissä kolmeen euroon. Ostin yhden ja tänään toisen. Suu on saatava makeaksi. Maku on pääasia, toissijainen seikka on terveyttä edistävä vaikutus. Mansikka ja kesä kuuluvat yhteen.

Heinäkuun kolmas viikko on sujunut nopeasti. Olen pystynyt keskittymään kandin kirjoittamiseen ja edistystä on tapahtunut. Tulkkaustöitä on ollut sen verran vähän, että aikaa on ollut muihin juttuihin. Lounaspalaverit juoksuporukalla ovat olleet antoisia ja pitkiä. Suosikiksi on noussut uusi thailainen ravintola.

Juoksussa palauttelin maanantaina numeroin 1h aamulla (13km) ja 10km+3x100m illalla ennen hierontaa. Paikat eivät olleet pahasti jumissa, mutta väsyneet viikonlopun kisasta. Tiistaina aamulla 9km+3x100m ja illalla 13km tv-reipas joka meni lopussa kovan puolelle. 2km verryttelyn jälkeen juoksin Jyväsjärven ympäri 3.25 keskivauhdilla 160-165 sykkeellä. Juoksu tuntui helpolta ja jalat toimivat. 2km loppuverkan ja 3x100m loppuvetojen jälkeen olin kämpillä. Iskin jalat kattoon ja nautin elämästä. Katselin You Tubesta hyviä urheiluaiheisia videoita, kuten esimerkiksi 1500m historiasta kertovaa laadukasta BBC:n dokumenttia.

Eilen sitten tein kipeytyneillä jaloilla kaksi lenkkiä normaalisti. Aamu oli 8km+3x100m+ 100x penkillenousuja ja ilta 14km+6x100m Huhtasuon pururadalla. Lenkki oli vaihteeksi virkistävä ja maasto vaihtelevaa. Edellispäivän asvaltilla rummuttelu kipeytti tosiaan jalkoja ja hieronnan jälkeisenä päivänä ei ehkä paras vaihtoehto. Illalla palkitsin itseni mentyäni itseni kanssa elokuviin. Siinä Mel Gipson näytteli hyvin vankilakundia Meksikolaisessa vankilassa.

Tänään torstaina testattiin taas radalla löytyykö diisselistä kierroksia. Löytyi, mikä oli ihan yllätys itselleni. Harjulla JJK pelasi Montenegrolaista joukkuetta vastaan. Tätä blogitekstiä asuntoni parvekkeella kirjoittaessani on kuulunut monta hurraa huutoa, mikä kertonee JJK:n tehneen maaleja.

Niin treenit olivat siis Palokan kentällä, minne eksyivät myös Antin valmennettavat. Pojat vetivät kuussatasia ja me kasisatasia. Ekan vedon juoksimme suosiolla samaa vauhtia. Aikaa kului 2.24, kun seuraavat olivat jo 2.17, 2.12 ja 2.09 (mun omalla kellolla). Jaakko jeesasi vikassa juosten 400m aikaan 64 sek, mutta etusuoran vastatuuli tällä kertaa pikkasen hidasti miestä. Niin tai näin kunto tuntuisi olevan kohdallaan ja sunnuntain Kuortaneen kisasta on tulossa hyvä otatus. Verryttelyt tänään olivat 4+4km ja avarit 4x100m sekä bonuksena aitakävelyä.

Päivän kuva on odottavissa tunnelmissa Kajaanista 2010.

2 kommenttia:

  1. Miika Takala DNF, Henri Manninen DNF....näitä on joskus vaikea ymmärtää,en lyö lyötyä mutta miksi näin kävi,se kiinnostaa.

    VastaaPoista
  2. Aina ei ole helppoa, piste. Hena on ollu pihalla koko kesän. Reeni oli kovaa keväällä maratonia varten. Aina ei voi olla tikissä.

    VastaaPoista