sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

mökillä


Kesän kohokohta Jaakon porukoiden mökillä Kangasniemellä on ohi. Edes flunssa jä räkäinen olo ei harmittanut juurikaan kun oli niin paljon muuta positiivista. Ympäröivä luonto oli aivan uskomaton ja lämpöäkin riitti. Laitoimme hyvää ruokaa ja saunoimme. Sateisen kesän ansiosta mustikat olivat isoja ja sienikäkin löytyi pannulla paistettavaksi. Kaupasta ostettu lohi savustui maukkaaksi ja muurikkalätytkin onnistuivat kohtalaisesti. Luulen ladanneeni henkisiä akkuja reilusti.

Palasimme Kangasniemeltä jo itse asiassa eilen illalla. Perjantain olympialaisten avajaiset jäivät näkemättä telkusta, mutta onneksi on YleAreena. Yleisurheilu alkaa vasta ensi viikolla ja silloin lähetyksiä tulee seurattua luultavasti sujuvasti ranskaksi Font Romeaussa. Pieni flunssailu ja keventely ei välttämättä tähän saumaan tee huonoa. Tarkoitus olisi seuraavat pari viikkoa iskeä reeniä hyvin ja nostattaa sitä juoksukuntoa. Tiisaina olisi piirinmestaruuskisat ja 800m. Jännittää kisat jo nyt, sen verran lyhyt matka kun on kyseessä.

Treenien puolelta on viime päivinä tullut sooloiltua aika lailla. Perjantaina sinnittelin aamulenkille ja jaksoin juosta 8km+3x100m. Ukko oli kuitenkin aika lailla puhki ja iltalenkin passasin. Vaikea se olisi saaressa juostakaan. Lauantaina nukuimme pitkään, söimme maukkaan aamupalan terassilla. Treenaamaan lähdimme puolilta päivin. Ensin piti päästä moottoriveneellä mantereen puolelle, ajaa autolla Kangasniemen keskustaan ja ottaa jalat alle urheilukentän maastoissa. Juoksin 5km verkkaa minkä jälkeen juoksin henkseleitä nurmella 10x100m Jaakon kanssa. Tämän jälkeen Jaakko alkoi iskemään pikavetoja. Skippasin ne, mutta sen sijaan innoistuin tekemään toiset 10x100m niin että kentän keskiosan vaiheilla spurttasin rytminvaihdosta hakien. Teho alkoi reenissä nousta kun vielä vikat 2x60m juoksin Jaakon kanssa radan puolella. Olin aika nopeassa iskussa ja pistin seurakaverille kampoihin. Loppuverkka oli 2km avojaloin nurmella ja 50 penkillenousua.

Omille mestoille paluu on nykyään hienompaa, kun tietää kämpän olevan oma. Tänään innostuin tyhjentämään keittiön kaappeja edessä oleva remppa mielessä. Ovet ja sokkelit ovat tilauksessa. Seuraavaksi pitäisi tehdä vaikea päätös vetokahvoista. Ollako ne nupit vai minkälaiset vetimet. Sen verran eilinen spurttailu painoi tänään jaloissa, että aamulla jouksin 1.10 eli 14km+3x100m ja illalla 9km+uinti järvessä. Sunnuntaipäivää kulutin kaupoilla ja coffee housessa opiskellen.


 

4 kommenttia:

  1. Oletko varma, että olet tilannut sokkelit? Kun kuulostaa äkkiseltään omituiselta...

    Sokkelihan on -->
    wiki: Sokkeli on maapohjaisen rakennuksen perustuksen osa, jonka tehtävänä on siirtää yläpuolisten seinien välittämä kuorma edelleen perustuksille. Se voi toimia myös maanpainetta välittävänä rakenteena.

    t. raksarane

    VastaaPoista
  2. Saatat olla oikeassa, mutta porukat käytti tuota nimeä. Mitä nimeä käytetään keittiökaapin rakenteista sitten? Taustalevyt?

    VastaaPoista
  3. Kyllä kaapiston levyistäkin käytetää nimitystä sokkelilevy ;) On yläsokkeli ja alasokkeli.

    Minulla on muuten jäänyt ylimääräisiä käyttämättömiä vetimiä. Eriasia on tietekinkin että sopiiko väri/malli valitsemaasi keittiökaapistoon. Voin tuoda yhden malliksi, jos löydän, loppuviikon juoksulounaalle? En ota niistä maksua. Ne on siis vetimet, ei nupit. Vetimissä on yleensä stndardi ruuviväli. Mielestäni nämä vetimet sopisi hieman tummempaan kaapistoon, mutta voisi tehdä säväyksen vaaleampaakin. Väri oli muistaakseni jotain kuparinruskean sekoitusta...

    VastaaPoista
  4. Hyvä Jari, palataan asian tiimoilta!

    VastaaPoista