maanantai 9. heinäkuuta 2012

urheilu on..


Urheilu on hieno juttu. Voisi melkein sanoa, että parasta naisen korviketta. Silti saattaisin olla valmis himmaamaan reenejä jos sellainen sopiva emäntä osuu kohdalle ja lyö vaikka halolla päähän tajutakseni tilanteen vakavuuden. Vaan eipä ole toisaiseksi osunut/sattunut eli antaa juoksun jatkua.

Viime päivinä on ollut pikkasen pakko miettiä, mikä juoksussa motivoi ja mitä matkaa juosta. Nälkää olisi ehkä edelleen, mutta ainakaan 3000/5000m ei tunnu tällä hetkellä liikahtavan mihinkään. Tarvittava puristus on puuttunut itse kisatilanteessa, vaikka reeneissä on menny tosi hyvin. Ehkä paremmin kuin aiemmin. Tänään oli sen verran mainio sarja, että sen kehtaa ehkä kirjoittaa tännekin. Viimeinen 400m veto meni nimittäin valmentajan kellonkin mukaan alle minuutin, mikä on mulle hyvää vauhtia. Varsinaista spiidvörkkiä.

Tsemppasin maanantaiaamun kunniaksi itseni yliopiston kirjastolle opiskelemaan. Sainkin kohtalaisesti väkerrettyä kandin työn parissa ennen lounastaukoa. Yhden tulkkauskeikan päivä ei pahemmin työltä tunnu taikka paina kukkarossa, mutta rytmittää päivää kuitenkin. Aamulla olin hintsaillut 9km+3x100m ja iltaviideksi kikkailin Harjulle alkuverkkaa 4km. Avarit oli 4x100m ja reeni 8x400m. Viiden vedon jälkeen Antero käski pidentää palautusta 200m hölkästä 400m hölkkään kun näki miehen kärsivän. Juoksu tuntui raskaalta vaikka jalassa olivat piikarit. Eka veto tais olla 63,5 eli pikkasen liian kova. Seuraava 64.5, 65,3, 64.0, 62, 61,2 ja 59.5. Noi ajat on Anteron ottamia ja yleensä ne on puoli sekuntia huonompia kuin itellä. Joka tapauksessa hyvä reeni. Pikkasen piti kiinnittää loppupuolella huomiota hengittämiseen, että se pysyy rentona eikä mene haukkomiseksi. Siihenkin asiaan kun kiinnitti huomiota loppuvedoista niin kas vauhti parani :)

Harjulla oli jälleen valmentajan lisäksi monta tuttua. Tuntuu aika kodikkaalta mennä sinne treenaamaan vaikka meitsi on kyllä ennen treeniä aina tuppisuuna ja keskittyneenä omaan settiin. Treenin jälkeen sitten suu käy senkin edestä. Niin myös tänään, eikä pieni vesisadekaan menoa hidastanut. Loppuverkka oli 3km nurtsilla+3x100m kiihdytyksiä ja 6x5 aitakävelyitä+ autokyyti valmentajan kyydillä kämpille.

Eilen juostiin Lapinlahdella mainioita kestojuoksuja. Niklas Sandels taisteli 3.36,88 Mikael "börje" Bergdahl 3.39,73 ja Sandra Erikson tyrkkäsi esteet 8.43,38. Jos et vielä nähnyt kisaa katso se Yle Areenalta.

 

2 kommenttia: