torstai 12. heinäkuuta 2012

SM-viestit Pori kutsuu

 Paljon on Aurajoessa virrannut vettä sitten SM-viestien 2007. Tuolloin JKU otti pronssia ja mitali oli meikäläisen ensimmäinen SM-tasolla. Sen näkee kyllä kavereiden muikeista ilmeistäkin mitalit kädessä. Puttosen Juha ei ole enää nylkkykuvioissa mukana ja sunnuntaina hänet korvaa uusi vahvistus Petri Lauronen. En ole koskaan miestä nähnyt ja ainakaan talvella en hallilla mieheen törmännyt. Silti hyvät ajat (1.57/4.03) juuri halleista kertovat kyseessä olevan varsinainen kynäilijä. Varsin jännä viikonloppu tulossa.

Alla vielä muutama fiilistelykuva Turun viesteistä. Juoksin silloin myös 4x800m viestissä, mutta kuvaa en kehtaa laittaa. Jalassa olivat nimittäin JKU:n puolipörjet eli "pyöräilyshortsit". Koistisen Markun eli JKU:n toiminnanjohtajan mieliksi taidan kuitenkin juosta kokovalkoisilla sunnuntaina, mutta juoksusortseilla eli lepakoilla. Tuossa Turun viestissä muuten Jaakko voitti idolinsa Wilsonin ja antoi potkua miehen juoksu-uralle. Nuorten 17-vuotiaiden junnuporukka otti myös mitalin kolmikolla Joel Holma, Jussi Huuskonen ja Jooel Savolainen. Toivotaan, että miehestä kuullaan vielä. Vasemmalla oleva kuva kuvaa sitä, minkälaista häröilyä kisojen odottelu aina on. Nyt Porissa alkavat samaan aikaa myös jazzit, mutta pikkasen viileä keli saattaa kyllä estää Yyterin hiekkarannoilla käynnin. Pitää kuitenkin nauttia viikonlopusta ja koittaa ottaa rennosti jos sitä nyt pystyy ennen kisaa.



 Kulunut viikko on mennyt ihan kivasti edellisen postauksen möläytyksestä huolimatta. Näin ovat kuitenkin näreet ja perinteiset kesän yritykset kaffittelu tai jätskillä käynti jonkun mimmin kanssa on vielä toteuttamatta. Josko sitä kuitenkin pitäisi vaikka asiasta välivuoden niin ei mene touhu liian hektiseksi.

Tiistai oli melko normaali lenkkipäivä. Sain kirjoitettua kandin työtä kivasti, mistä tuli hyvä mieli. Ulkoilut olivat 9km+3x100m ja 15km, mistä arviolta 6km reipasta pikkasen alle 4min vauhtia. Juoksu nelisatasten jälkeen tuntui hyvältä ja tikut liikkuivat. Sen jälkeen kirmasin hierojalle ja illalla olikin takki melko lailla tyhjä. Eilen ulkoilin aamulla Maunon kanssa 9km ja vein miehen tarkoituksella nokkospuskiin. Tavoitteena oli hakea hieman uutta harjoitusärsykettä ja tässä onnistuttiin. Illalla ulkoilua Jounin kanssa 14km sisältäen 10x100m spurtti eli vauhtileikittelyä. Jalat olivat melko väsyneet viikon reeneistä ja tänään radalla ei ollut kaikista terhakkainta meno. Treeni oli sellainen valmistava eli 600m aikaan 1.38, 400m aikaan 61, 5x200m aikaan 29 sekä avausvedot 5x100m ja alku- ja loppuverryttelyt 3km+5km. Harjulla oli taas paljon tuttuja ja junnuillekin tuli juteltua. Haastoin valmentajan tyttärenpoikaa Valtteria kestävyysjuoksun uravalinnalla. Kehoitin häntä aluksi ottamaan tavoiteeksi Anteron 800m alittamisen (2min päällitys luultavasti).

4 kommenttia:

  1. Vähän asian laidasta...Minkä ikäisenä let aloittanut juoksijan urasi? OLiko sinulla muita urheiluharrastuksia ennen juoksua?

    VastaaPoista
  2. Joo aloitin juoksun nollatasosta vuonna 1995 kun tulin Afrikasta Suomeen. Sitä ennen pelasin tennstä, mutta en käynyt lenkillä. Kova hinku on ollut aina liikkua ja onneksi kestävyysjuoksu löysi minut! :)

    VastaaPoista
  3. Moi Miika,

    Olis ehkä vähän tyhmä kysymys tietämättömältä, mutta kiva jos viitsisit vastata. Miten tapahtuu osallistumismaksun maksaminen ulkomaisiin maratonkilpailuihin. Mulla kun ei ole pankki/luottokorttia eikä nettipankkia, niin pystyykö ollenkaan ilmoittautumaan ja pitäiskö sitten maratonia varten tuollainen hommata. Mietityttää vaan ettei taida perinteinen tilisiirto onnistua. Mitä maksuvälinettä sä olet itse käyttänyt?

    -aloitteleva maratonjuoksija

    VastaaPoista
  4. Pakko korjata tohon 2007 SM-viestien kohtaan että nuorten porukka joka otti mitalin oli 15-vuotiaat 4x800m piiriennätys ajalla joukkueella Joel Holma, Jussi Huuskonen, Aapo Uusitalo ja Jooel Savolainen eli 17-vuotiaiden joukkuetta ei edes ollut.

    VastaaPoista