sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Kesämies


Suomalainen kesä lienee tällä hetkellä kuumimmillaan. Mitä olen Facebook postauksia lukenut, niin kansa näyttäisi olevan mökeillä kesästä nauttimassa. Itellä ei sellaista ole ja oheinenkin telttasauna löytyi Juhannuksen Savulenkiltä. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, niin myös mielestäni oheinen foto. Aivan tuleen en ole kuitenkaan jäänyt makaamaan vaan kesämies se löytyy täältä ailakinkadultakin.

Aamupäivästä juoksin pari tuntia (24km) Ville Rokalan ja Jounin kanssa. Kiersimme hieman hiostavassa, mutta pilvisessä säässä Laajavuoren maastoissa. Kerran pysähdyimme hörppäämään luonnon lähteestä raikasta vuoristopuron mineraalivettä. Koska ensi viikonloppuna pitäisi taas juosta kovaa tein lenkin päälle 3x100m. Eilen olin juossut 20km niin, että jälkimmäiset 6km tuli 4-3.35 vauhdilla rennon reippaasti. Reitti kulki myös uimarannan ohi ja siinä vauhti kiihtyi huomaamatta. Jalat oli hyvän tuntuiset ja teinkin 100x penkille nousuja molemmilla koivilla lenkin jälkeen.

Sollentunassa kisan jälkeisenä aamulla juoksimme tunnin (13km) lenkin Jeppen ja Abdin kanssa. Abdi on oikein maastojyrä ja aina kiihdytti ylämäkiin. Veikkaan miehen vievän PM-maastomestaruuden syksyllä kisat kun pidetään Tanskanmaalla. Perjantaipäivä meni muuten matkustaessa ja tällä kertaa lento oli Norwegianilla Helsinkiin ja sieltä junalla Jyväskylään. Kisamatkoilla saa olla paljon omien ajatusten kanssa ja paikallaan istuminen tekee joskus hyvääkin. Jyväskylään saavuttuani oli heti Pariisin Timanttliigan seuraamista lähikuppilassa. Etiopian pojat juoksivat järkyttävän kovaa vitosella ja olympialaisten vitosen finaalista tulee hiukean jännittävä. Varsinainen penkkiurheilijatn unelmakesä tänä vuonna siis.

Niin päivän lenkin jälkeen en siis ryhtynyt opiskelemaan vaan kiiruhdin ulkoilmaan ja Lehtisaareen saunomaan ja uimaan. Yritin nauttia niin paljon kuin vain voin kesästä ja uimisesta. Ja pitihän sitä vielä pyörähtää uimarannalla jäätelölläkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti