lauantai 12. marraskuuta 2011

Vesala

Pieni juoksutauko alkaa olla ohi. Juoksin viimeksi torstaina aamulenkin (1.05 eli 13km+3x100m), minkä jälkeen tein normaalisti töitä ja vielä illaksi menin Vesalan leirikeskukseen maahanmuuttajien leirille (juttu aiheesta). Sielä meni myös koko perjantaipäivä ja siitä tuli nollapäivä juoksujen puolesta. Tänään lauantaina ehdin sitten illasta lenkille ja juoksu kulki ihan kivasti. Lähdin Tommin kanssa lenkille ja siitä tuli hieman yllättäen tunnin reipas lenkki. Vauhti oli lähellä neljää minuuttia. Mukavaa oli joka tapauksessa juosta kaverin kanssa vaikka pimeää oli.

Muita viikon treenejä oli keskiviikkona aamulla tunti + illalla 9km+3x100m. Tiistaina sain hillittyä itseni ja pidin illan lepona vaikka tuskaa se tuottikin (aamupäivällä auringonpaisteessa Jonen kanssa kevyt kymppi). Sinne leffaan en lähtenyt vaan päätin säästää kympin ja investoida vaikka vaikka isäinpäivälahjaan. Sellainen löytyikin Jaakon porukoiden liikkeestä.

Tilasin pari päivää sitten Frankfurtin maratonin kuvat itselleni. Pikku hiljaa alan hyväksymään sen, että maraton ei ollut pettymys. Tai olihan se sitä, sillä tavoitteet eivät täyttyneet. Kuitenkin kuten elämässä yleensä pitää yrittää parhaansa ja olla tulokseen edes jollain tavalla tyytyväinen. Kilpaurheilussa tämä ei vain aina onnistu, mutta katkeruuteenkaan ei ole aihetta. Kyse on kuitenkin vain nylkkyjen juoksentelusta. Osa kommentoijista blogista puhuu totaalivalmennuksesta jne ja siitä miksi se on niin vaikeaa panostaa täysiä johonkin mistä he eivät ehkä itse tiedä mistä kirjoittavat. Vai ovatko he panostaneet aikanaan itse juoksuun? Ehkä ovat en tiedä, mutta mielestäni ei pitäisi liikaa puuttua toisen tekemiseen. Mistä joku voi tietää panostaako toinen vai ei? Itsellänikin oli joskus vahvoja mielipiteitä esim. Kukkamon, Utriaisen ja Haataisen harjoittelusta. Kaksi jälkimmäistä paremmin tunnettuani en voi muuta kuin nostaa hattua pojille siitä kuinka kovaa he ovat juosseet. Omien maksimien tavoittelu ja juokseminen sattuu aina johonkin elämänvaiheeseen. Työssä pitäisi käydä ja opinnotkin suorittaa. Enemmänkin pitäisi sen sijaan mielestäni kanttaa huolta lajin tulevaisuudesta. Siitä että "tosissaan" juoksuun panostavia löytyy jatkossakin ja että nuoria kiinnostaa kestävyysjuoksu ja lenkillä käynti.

1 kommentti:

  1. Täällä kommentoivilla taitaa melkein kaikilla olla jonkinlainen suhde juoksemiseen. Sen vuoksi he kommentoivatkin tekemisiäsi juuri juoksemisen näkökulmasta. Tuskin he kaikki ovat harjoitelleet niin paljon kuin sinä, eikä kaikilla ole siihen ollut niinkään hyviä mahdollisuuksia kuin sinulla. Arvelen että he pohjimmiltaan kommentoivat vain sen vuoksi että haluavat nähdä sinun onnistuvan juoksuissasi niin hyvin kuin mahdollista.

    VastaaPoista