keskiviikko 16. marraskuuta 2011

JKU

Tulkin työssä ei ole kahta samanlaista päivää. Tänään pääsin näkemään läheltä, kuinka sydäntä tutkitaan ultraäänellä. Asiakkaalla/potilaalla oli havaittu sydämen sivuääniä, jotka osoittautuivat harmittomiksi. Lääkäri kertoi, että jos on laiha ja sydän aika lailla pinnassa voi kuulua kohinaa kun sydän virtaa kovalla vauhdilla sydämeen ja sieltä pois. Hän suostui kuuntelemaan myös mua stetoskoopilla ja sanoi samoja sivuääniä kuuluvan. Muistan kuinka Juoksija-lehdessä Pasi Mattila joskus kirjoitti samasta aiheesta. Lääkäri oli huolestunut sydämestä vaikka kyseessä oli kovatasoinen juoksija. Siis tiedoksi vaan, että laihoilla nylkyillä ei ole sydänvikaa vaikka korvien välissä joskus saattaa ollakin :)

Töiden puolesta oli tänään todella löysä päivä. Olin silti asialla koko päivän ja kävin mm. allekirjoittamassa urheilijasopimuksen JKU:n toimistolla sekä tarkastuttamassa purukalustoni hammaslääkärillä. Pari pientä reikää löytyi, mutta muuten amalgamipaikkojen täyttämä suu oli ihan kondiksessa. Iltapäivällä tein sanastotyötä ensi viikon käräjäoikeuden keikkaa varten. Aika lailla vaikeaa kieltä siellä käyttävät ja on tärkeää että edes tulkki tietää mistä puhutaan. Viime viikonlopun leirikeikka oli piece of cake tulevaan verrattuna, mutta otan haasteita vastaan.

Iltasella hölkkäsin 11km (aamulla 9km+3x100m) Hipposhallille, missä tein puolisen tuntia lihaskuntoliikkeitä. Lähinnä keskivartaloa, sillä ajattelin huomenna mennä porrasjuoksua tekemään. Juttelin salilla JKU:n urheilijoiden kanssa ennen menoa illan palaveriin. Se olikin ihan mielenkiintoinen, sillä tarkoituksena on urheilijaporukalla pistää uusi projekti pystyyn. Siitä tarkemmin myöhemmin, mutta tarkoituksena on organisoitua ja tuoda esille urheilijoiden arkea. Asiat ovat kuitenkin aika paljon kehittelyasteella ja katsotaan mitä siitä syntyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti