lauantai 26. marraskuuta 2011

happea ja happoa


Veljen poika, Joonatan, vietti yksivuotissynttäreitä viime viikolla. Varsinaiset synttäribileet oli viime viikonloppuna kun Joelin ja Johannan vanhemmat kävi Hesassa niitä viettämässä. Mulla oli avoimen yliopiston luentoja enkä päässyt bilettämään. Tänä viikonloppuna oli kvantitatiivisten tutkimusmenetelmien harjoitukset pe ja la. En siis päässyt JKU:n palkintogaalaan eilen enkä tänään Vaajakosken kuohun testijuoksuun. En ole silti kovasti harmissani, sillä tiesin olevani estynyt jo kauan aikaa sitten. Opinnot ovat tällä hetkellä tärkeällä sijalla, sillä monesti keväisin olen missannut kursseja ollessani leireilemässä. Nyt tulevana keväänä olisi tarkoitus suorittaa kahden kuukauden harjoittelu sekä tyrkästä kandin työ.

Treenien puolella on tapahtunut seuraavaa. Keskiviikkona skippasin aamulenkin, mikä oli ihan hyväkin sillä sain pikakutsun lähteä kärjäjille. Keikan piti olla to ja pe, mutta tilaus oli tehty ke ja to. No meikä sitten reippaana tupsahti täyteen istuntosaliin ja ilmoitin olevani tulkki. Aivan heti en salista poistunutkaan, sillä vasta seiskalta pääsin iltalenkille. Se olikin varsin tukkoinen ja pakko oli laittaa kävelyksi pariin kertaan. Mies oli henkisesti tyhjä, mutta reippailu Huhtasuon pururadalla teki päänupille hyvää. Tai ainakin siihen asti kun lipsuttelin tulemaan jäistä rinnettä alas jalat kristalleilla. Vältyin kaatumiselta, mutta jalkoihin iski superjumi. Treeni oli siis 13km+3x100m.

Torstaina olin jälleen kärppänä käräjillä tietoisena siitä minkälainen päivä tulisi koittamaan. En taaskaan jaksanut lähteä aamulenkille vaan panostin palautumiseen. Illalla suuntasin Hippokselle vetämään talven ekaa hallireeniä. Se oli 6km vr+3x100m +8x400m/ 1,5min pal 70 sekuntiin (käytännössä 67-69 ja vika 63). Kroppa oli reenistä vähä ihmeissään ja hikeä eli soijaa puski aika lailla. Vähäisen reenin ja tiistaisen hieronnan ansiosta juoksu kuitenkin kulki. Päälle tein 10x6kpl aitakävelyjä ja hölkkäsin 3km kämpille. Paluumatkalla poikkesin Harjun kuntoilulaitteilla. Tuuli humisi puissa kun pumppasin selkiä ja vatsoja hirsipölkyillä. Todella terapeuttista!

Eilen istuttiin siis iltaa SPSS-ohjelmaa tuijottaen ja tutkimusmenetelmiä oppien. Onneksi olin aamupäivällä ehtinyt hipsiä 18km+3x100m. Illlalla kahdeksan jälkeen oli sen verran naatti olo, että oma perjantai sauna teki terää. Silti en tänään jaksanut aamulenkille lähteä. Tuskainen päivä oli siis tiedossa pienessä atk-luokassa. Luennoitsija eteni onneksi varsin verkkaisesti ja hidas nylkkykin pysyi perässä. Vaikeinta oli ehkä paikallaan istuminen ja luiset pakarat tahtoivat puutua. Kahviakin tuli juotua pari kuppia päivän aikana, mikä on puolet enemmän kuin normaalisti..

Kämpille päästyäni seurasin Janne Ryynäsen toisen sijan tuuletusta Rukan yhdistetyssä ennen omaa tuulettelulenkkiä. Aivot saivat kaipaamaansa happea ja lihakset tarvitsemaansa happoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti