tiistai 22. marraskuuta 2011

muista levätä!


Tähän aikaan vuodesta ei kannata intoilla liikaa treenien puolella. Auringon valon vähyys ja lähestyvät liukkaat kelit ei ole kovin juoksijaystävällinen yhdistelmä. Meikäläistä on ainakin väsyttänyt siihen malliin parina päivänä, että on ollut järkevää himmata. Sunnuntaina hölkkäsin Jarin kanssa 1.55 eli sellaset 25km. Iltapäivä meni hiihtoa katsellessa (näkyi vielä mtv kolmosella). Alkuillasta menin Anterolle pitämään juoksupalaveria. Sain uuden kauden harjoitusohjelman sekä mahan täydeksi syömällä.

Eilen hölkkäsin Jounin kanssa aamusta kevyen kympin ja juoksu tuntui väsyneeltä. Töiden jälkeen avasin ostamani sipsipussin ja läsähdin sohvalle. Olin suunnitellut hölkkääväni Hippokselle tekemään kuntopiiriä, mutta se jäi suosiolla väliin. Päätin panostaa palautumiseen.

Tänään aamulla oli maa valkoisena kun suuntasin aamulenkille (9km+3x100m). Lenkkari tuntui pitävän ihan kivasti, mutta silti loppumatkasta alkoi painamaan. Iltalenkin olin suunnitellut seuraavasti: Hölkkään juoksukuvaukseen Mankolaan, mistä jatkan lenkkiäni. Keli oli kuitenkin sen verran hämärä, että kuvaussessiosta ei tullut mitään. Kiersin Palokan kautta kämpille ja sain mittariin tunti kymmenen (14km+3x10m). Ukko oli totaalisen puhki ja iloinen siitä että palauttava hieronta oli reilun tunnin päästä. Iskin pitsan uuniin ja rentouduin. Taipaleen Timon käsittely oli yhtä mainio kuin aina ennenkin. Jatkossa käyn hänellä parin viikon välein. Vanha näyttää vaativan palautelua kohtuu usein. Kesällä kävin Timolla kerran viikossa.

Ylläotettu kuva on otettu Addiksen harjoitusleiriltä. Olimme siellä Jarin kanssa tammikuussa 2009 ja leiri oli ehkä tähän astisista hienoin. Ensinnäkin Etiopia maana tarjosi historiaa ja mielenkiintoisen kulttuurin. Toiseksi korkeutta löytyi väliltä 2400-3000m ja kolmanneksi maa tuottaa kestävyyskoneita.

2 kommenttia:

  1. Mitä sulla tulee keskisykkeeksi kun vedät kympin täysiä? Ilmeisesti yli 180.

    -juha-

    VastaaPoista
  2. Siinä nurkilla se on, korkeimmillaan se käväsee vitosen raastokisassa 186 nurkilla.

    VastaaPoista