torstai 1. syyskuuta 2011

Treenit jatkuvat

Juoksu jatkuu siinä missä elämäkin. Pieni perustekeminen pitää rytmiä yllä ja elämän mielekkäänä. Välillä vain tahtoo väsyttääkin ja sitä on edessä enemmänkin. Harjoitusruuvin kiristäminen, määrän mättäminen ja iltojen pimeneminen on suoraan yhteydessä väsymyksen tunteeseen. Tämän kun kuitenkin tietää on kokonaisuus hallittavissa. Itse asiassa on hauskaa keskittyä syksyllä maratonille silloin kun ei ole muita kisoja häiritsemässä maratonkeskittyneisyyttä.

Tänään sain vastauksen Frankfurtista, että saan eliittistartin mutten majoitusta. Tämäkin on jo paljon ja antaa stimmunkia harjoitteluun. Saman tien paukautinkin lentoliput, mitkä maksoivat saman verran kuin junamatka Helsinkiin ja takaisin. Vielä on majoitusta etsittävä.

Tämä viikko on ollut aika lailla työntäyteinen ja ukko on ollut välillä väsynyt. Lisäksi piti puoli viisi viime yönä herätä katsomaan vitosen alkueriä. Puoli tuntia tosin kisoja tsekkailtuani jatkoin unia, aamulenkille en silti jaksanut kömpiä. Illalla oli ohjelmassa viikon toinen kehittävä reeni. 3km verkan jälkeen kiersin kahdeksan kierrosta Harjun pururataa, mihin tosin on nyt levitetty kova kivituhka ensi kevään veteraanien MM-halleja silmällä pitäen. Reitti on nyt sen verran nopea, että vanha "6min per kierros" ei enää ole tv-kovaa. Nyt se oli lähempänä tv-reipasta tai sitten ukko on kovassa kunnossa.

Kierrosajat mulla olivat seuraavat: 6.10, 6.16, 6.52, 6.06, 6.38, 5.59, 6.34, 5,36. Jalat oli tukkeessa ennen reeniä ja miestä väsytti. Ei oikeastaan kauheesti huvittanut juosta, mutta valmentaja reitin varrella tsemppasi ja loi uskoa. Reeni meni loppujen lopuksi ihan hyvin ja Selimkin tuli morjestamaan. Teimme päälle 6x100m+ 3x20m pakara/polvennostojuoksua+ selkiä/vatsoja ja 2km loppuverkan.

Huomenna ohjelmassa on pari kevyttä lenkkiä, maratonreitin valmistelua ja lauantaiaamuna on aikainen herätys.

3 kommenttia:

  1. Älähän heräile öisin vaikka mielenkiintoiset kisat onkin. Tuo turhaa rasitusta ja stressiä kehoon.

    VastaaPoista
  2. Mikä aikatavoite sulla on maratonille?

    VastaaPoista
  3. Kyllä se 2.20 alitus kiinnostaa edelleen..

    VastaaPoista