keskiviikko 28. syyskuuta 2011

jee jee


Hyvin menee, mutta menköön. Ei kai sillä väliä jos joskus niin sanotusti kulkee. Eilen oli melkein totaali lepo juoksusta. Ennen kuin päätin hieronnan jälkeen pitää lepoa olin kuitenkin aamusta kerennyt kirmata perinteisen 9km+3x100m. Hieronta tuli kyllä ihan tarpeeseen, sillä viime päivien reeneissä on tullut ihan kivasti määrää ja tehoja. Uskoisin siis kunnon olevan nousussa.

Eilen virkistin itseäni katsomalla Ylen arkistosta dokumemttia Juha Väätäisestä. Vaikka dokumentti oli tehty 1971 oli siinä silti paljon ajankohtaista annettavaa kestävyysjuoksulle. Tuohon aikaan nimenomaan kestojuoksu oli ihmisiä ja mediaa kiinnostava laji. Dokumentissa mielenkiintoisia olivat treenimatkat ulkomaille. Silloin joka jamppa ei maailmaa kierrellyt kuten Juha sekä hänen värikäs persoonansa kiinnosti ihmisiä ja mediaa. Siitä kertoo jo englannin kielinen puhujan ääni. Aikanaan varmaan monelle suomalaiselle arvailujen varaan, mistä siinä puhuttiin. Nyt ainakin nuoret ymmärtävät että asiastahan siinä puhuttiin.

Tänään aamulla sitten kostettiin laiskottelut. Heti aamusta nykäsin tunnin (13km3x100m) aamuverkat. Kulku oli hyvä samoin kuin illan lenkilläkin. Henaattori lähti mukaan kipeine takareisineen. Hena oli tyrkännyt hyvän kisan viikonloppuna Lidingöloppetissa ja palautteli vielä siitä. Kiersimme Laajavuoren kautta lenkin ja Jyväskylän lenkkipolkutournee jatkui. 16km juoksun jälkeen saattelin miehen kämpille ja hetken mielijohteesta aloin kiihdyttämään vauhtia. Juoksu tuntui niin hyvältä ja toisaalta reeniohjelmassakin oli kiihtyvävauhtinen. Kolme vikaa kilsaa tuli 4.10, 3.51 ja 3.17. Päivän saldo kuitenkin hyvä 13+19.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti