tiistai 13. syyskuuta 2011

inspiraatiota

Viime päivinä on ollut melko kiireistä, enkä ole ehtinyt päivittämään blogiakaan. Aletaanpa siis kertaamaan viime viikosta.

Tortaina oli parin kevyen treenin päivä. Aamulla juoksin melko tukkoisen 9km+3x100m. Illaksi Antero oli suunnitellut satasia melkoisen määrän. Jo verryttelyssä (7km) tuntui todella hyvältä. Taipaleen Timon hieronta on siitä uskomaton, että parin päivän päästä käsittelystä on hillitön kulku. Tämä toistui ja onnistui kesän kisoissa useaan kertaan ja ehkä parhaiten Kalevan kisoissa.Voi olla, että lihaksita menee voimat hetkeksi hieronnan jälkeen ja ovat sitten toipuneet ja hyvässä vireessä hetken kuluttua.

Treeni oli siis 2x10x100m lyhyellä 30sek seisoskelulla. Menin vetelemään rullauksia Harjun mittapätkälle, missä yllätyksekseni oli menossa kisat ja juoksijat tekivät alkuverryttelyitä. Kyseessä oli perinteiset Syys-pk kisat. Tarjolla olisi ollut 400 metriäkin ja lähellä oli etten olisi lähtenyt hakemaan piikkareita.  Unelma 55sekunnin nelosesta siis elää edelleen.

Satkujen jälkeen kävin tekemässä Harjun katsomossa porrasjuoksuja hyvällä fiiliksellä. Kroppa toimi vaikka vettä satoi. Katsoin urheilijoiden edesottamuksia ja Juntusen Joukon 50sekunnin nelosen ennen kuin jatkoin reeniä. Hölkkäsin puuportain vieressä oleville hirsipölkyille, missä tein selkiä ja vatsoja. Lopuksi hölkkäilin 2km kämpille.

Perjantaina oli työntäyteinen päivä. Välillä meinasi iskeä hiukan stressiäkin ja varsinkin siinä vaiheessa kuin sain yli 20 sivua käännettäväksi viikossa. Aamulla olin hölkkäillyt 10km+3x100m ja Illaksi Helsinkiin saavuttuani Suomi-Ruotsi maaottelut meni iltalenkin edelle. En kuitenkaan mennyt stadionille vaan seurasin kisoja veljen luona Tapanilassa. Seuraavana päivänä olisi lähtö Tallinnaan ja ajattelin ehtiä aamulenkinkin suorittamaan. Teinkin sen (8km+2x1min reipahkoa+3x100m).

Satamassa tapasin tukijani Kauko Isomäen perheineen. Pari tuntia myöhemmin olimme Tallinnassa ja Viru hotellissa. Kävimme hoitamassa ilmoittautumiseni ja pääsin vielä mukaan kympille 8000 muun joukkoon. Mielessä kävi myös puolimaratonin juokseminen, mutta olin tehnyt valintani. Illan verryttelyssä (5km) kävin tutustumassa kilpailureitin viimeisille kilometreille. Varsinkin Tallinnan vanha kaupunki oli todella hieno, eikä keskustassa muutenkaan ollut valittamista. Historiaa ja nähtävää jäi seuraavallekin kerralle.

Kilpailupäivänä kävin hölkkäilemässä 10min ja ehdin tutustua myös Viru-hotellin yläkerran KGB-museoon. Startti oli vasta puoli kaksi ja ehdin myös tehdä swahilin kielen käännöksiä. Itse kisa meni ihan ok, vaikka tavoitetta 31min alittamisesta en saavuttanut. Lähtöviivalla tapasin Viron ylpeyden Tiidrek Nurmen, joka arvoi meidän kahden juoksevan kärjessä. Niin vain kuitenkin tapahtui, että lähdön tapahduttua alkoi meikäläisen kone lyödä rajoitinta vastaan. Eka tonni loivaan alamäkeen meni 2.54 ja meikä oli jo hätää kärsimässä. Parin viikon tauko nopeista vedoista alkoi heti näkyä, että kroppa hylki kovia vauhteja. Neljän minuutin vauhdilla juostut reippaat eivätä kympin paljoa auttanu.

Kisassa oli myös Viron Roman Fosti, jonka tapasin Tirrenian leirillä 2004. Hän oli siellä Kutilaisen kämppiksenä ja kyseli juokseeko mies vielä. Roman juoksee kasia ja niinkin pitkä matka kuin kymppi kulki nyt aikaan 31.15. Jäin hänestä ja parista muusta jampasta melko pian. Puolivälin jälkeen arvelin miehellä alkavan matka painaa ja ehkä saavutin edellämenevää porukkaa. Sitten tulivat mukulakivet ja puisto-osuus, missä vauhti tippui edelleen. En aina tiennyt mistä kääntyä ja tämä hidasti matkantekoa. Reitti oli periaatteessa nopea lukuunottamatta loppua.

Tyntsä eli Mikko Tyni tuli maaliin puolisen minuuttia mun jälkeen ja palasimme samalla laivalla Tallinnasta Helsinkiin. Mukava oli miestä nähdä ja juttua riitti. Kokonaisuudessaan Tallinnan keikka oli todella mahtava ja antaa potkua syksyn harjoitteluun. Heti maanantaina juoksin tunnin aamulenkin (13km+3x100m) ja illalla Henaattorin kanssa 15km 4.30 vauhdilla. Jalat oli aika tukkoisen oloiset eikä tilanne helpottunut yhtään tämän päivän aikana. Päätinkin varata hieronnan huomiselle niin treenit voivat jatkua kohto maratonia. Tarkoituksena oli jo juosta reipasta, mutta päätin sen olevan liian väkinäistä. Juoksinkin aamulla 9km+3x100m ja illalla Tommin kanssa 16km+3x100m. Lenkin pari viimeistä kilsaa juoksin reippaammin niin sain jotenkin hyvitettyä menetetyn reippaan. Tuloksia voi kattella täältä ja tuosta alhaalta.

11NURME TIIDREK
0:30:34M1
286FOSTI ROMAN
0:31:13M2
387TŠERAPANNIKOV SERGEI
0:31:16M3
412AUS PRIIT
0:31:19MN1
5261TAKALA MIIKA
0:31:39M4
611JANKUNAS KESTUTIS
0:31:57M5
796HOLROYD RYAN
0:32:00MN2
8477TYNI MIKKO
0:32:16M6






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti