sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Talkootöitä



Parkanon treeni/työleiri alkaa olla ohi. Ohjelmassa on ollut runsaasti treeniä ja töitä. Mieli on palautunut, vaikka kroppa onkin hiukan väsynyt. Juuri tämänlaista harjoitusärsykettä lähdin hakemaan. Viikonloppu oli hölkkäkisoista vapaa ja keskityin treenaamiseen.

Mäkisen Risto saapui Tampereelta vanhoille kotikonnuille tänne Parkanoon fiilistelemään. Mies pistettiin heti ulkotöihin, sillä kaadoimme pihalta puskia ja yhden vaahterapuun. Puu piti pilkkoa ja viedä peräkärryllä kaatopaikalle. Siinä riittikin puuhasteltavaa ja lisäksi ohjelmassa oli nurmikon leikkuu.

Päätin juosta päivän treenini heti aamusta, kun kroppakin tuntui palautuneelta. Ohjelmassa oli 15km kiihtyvävauhtinen ja se meni mainiosti. Alkumatka oli vielä lenkkivauhtia, mutta melko nopeasti vauhti alkoi kiihtyä. Juoksu kulki ja tuntui rennolta. Lopun pari kilometriä kirrasin vauhtia kunnolla ja hengitys teki töit. Sellainen 3.20 vauhti tuntuu tällä hetkellä työlältä, mutta reilun kuukauden päästä sen pitäisi olla ns. helppoa kauraa.

Tuossa alhaalla linkki Garminin treenisivulle, mutta kilometrivauhdit kuitenkin tässä. 4.46, 4.36, 4.10, 3.56, 4.16, 4.02, 3,.59, 3.52, 3.47, 3.45, 3.48, 3.28, 3.13, 4.39. Keskiarvo 5.59. Lopuksi verkkasin kilometrin. Illalla vielä intouduin Riston kanssa lenkille ja juoksimme Käenkosken pururadalla. Minä 9km ja Risto niin, että viimeinen 3km lenkki kiihtyvänä reippaana. Keli oli syksyisen hyvä ja ehkä hiukan vilakka.





Tänään sunnuntaina oli sitten ohjelmassa pitkälenkki yhteen kirjoitettuna. Takosimme Riston kanssa 25km pitkäjärven lenkkiä Vahojärven suuntaan yhdensuuntaisena reittinä. Ohitimme Poikeusjärven leirikeskuksen ja matka jatkui. 12,5km kohdalla käännyimme takaisin ja käännöksen jälkeen tuntui hetken helpolta. Lopussa alkoi niin Ristolla kuin minullakin painamaan ja kotiin pääsy tuntui yhtä hienolta kuin aina ennenkin. Työmiehet olivat lounaansa ansainneet.

3 kommenttia:

  1. Kovasti on Mäkisen Risto samannäköinen kuin Risto Salmus ? liekö sukulaismiehiä...

    VastaaPoista
  2. Moi, kerrotko lenkkien lopuissa olevien satasen vetojen ideasta, pidätkö niitä ohjelmassa ympäri vuoden? T jussi m

    VastaaPoista