perjantai 16. syyskuuta 2011

Parkano

Jotain on taas ehtinyt tapahtua sitten viime päivityksen. Ainakin olen ehtinyt käymään lenkillä ja maraton on taas hiukan lähempänä. Sopivasti alkoi taas juoksukin kulkea eli tällä hetkellä ei valittamista.

Pääsin keskiviikkona Taipaleen Timolle hierottavaksi, mikä kyllä pelasti viikon. Vielä aamulla (9km+3x100m) juoksu oli yhtä tahnuamista, mutta iltalenkki (8km+3x100m) kulki jo aivan eri tavalla. Päivällä olin Tourulan Kesportista ostanut pari paria lenkkareita alennusmyynnistä. Sain satasella Niken skylonit ja Adidaksen Glidet ja molemmat ovat osoittautuneet loistaviksi työkaluiksi.

Skyloneita testasin eilen Harjun purua rullatessani. Aamun perinteisen (9km+3x100m) lisäksi juoksin 3km vr+ kymmenen kierrosta 1,6km mittaista reittia niin että kaksi kierrosta kovaa ja yksi palautusta. Maastossa juostuna vauhti oli 3.40 paikkeilla kovempi ja 4.10 paikkeilla löysempi tahti. Vikan kirrasin kovaa muistaakseni 5.25 varvin. Garmin mittasi kilometrit ja sen lisäksi vielä iskin aina uudelle kierrokselle lähtiessäni väliajan kelloon. Tästä syystä kierrosaikoja tuli aika paljon ja vaatii hiukan matikkapäätä ynnäillä numeroita. Loppuvaiheessa reeniä alkoi satamaan kaatamalla ja loppuvetoja juoksin vain 3x100m, minkä jälkeen kirmasin kämpille 2km. Iltalenkillä tuli kilsoja parikymppiä.



Illan kohokohta oli perheenä mennä valmentaja Anterolle kyläilemään. Antero kävi mun valmistujaisissa 2005 Parkanossa ja nyt porukat siis vasta vierailulla. Meikähän käy usein Antsalla saunomassa ja Pirjon hyviä ruokia syömässä valmennuskuvioiden varjolla. Yksi miitinki pitäisi vielä pitää ennen Frankfurttia.

Tänään perjantaina palauttelin numeroilla 8km+3x100m ja Parkanossa illalla 11km+6x100m. Juoksu kulki illalla tosi hyvin ja lenkkivauhdit tahtoivat kiilautua alle 4.30:n. Huomenna olsi ohjelmassa kiihtyvä reipas ja sunnuntaina pitkä lenkki. Mäkisen Risto tulee huomenna kylään ja tarkoitus on fiilistellä vanhoilla Parkanon mestoilla ja käydä mahdollisesti kalassakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti