maanantai 26. syyskuuta 2011

eikä edes väsytä

Välillä on ihan kiva fiilistellä. Varsinkin näin syksyllä elo tahtoo helposti mennä väkisin vääntämiseksi. Työ tuntuu työltä ja kaikki sen ulkopuolella myös työltä. Elämästä tulee yhtä suorittamista. Tasaisen tappavaahan se oikeasti on, mutta elämän tulisi olla edes jollain tasolla mielekästä. Parhaiten teet siitä hieman siedettävämmän, kun päivittäin havahdutat itsesi huomaamaan elämän pieniä positiivisia asioita. Niitä nimittäin on, vaikka ensi silmäyksellä ei näyttäisi.

Mulle häivähdykset tänään näkyivät auringon paisteessa, kiinalaisen ruuan maussa ja treenin jälkeisessä hyvässä olossa. Ennen illan treeniä oli perinteisen nuutunut olo, mutta jostain löytyi taas tsemppiä Harjun viimeiselle eli kymmenennelle kierrokselle. Ja sehän palkitsi vaikka pahalta tuntui ja silmissä sumeni maaliin päästyäni. Viiden minuutin kirikierros antoi itselle vahvistuksen siitä, että kunto on nousussa ja vauhtejakin löytyy.

Päivän epistola oli siis varsin julma ainakin kilometrien puolesta. Aamulla ei ollut kauheeta kiirettä töihin ja päätin juosta hiukan pidemmän aamulenkin (1h=13km+3x100m). Tein sen mittaisia vuonna 2009, kun juoksu kulki vasta syksyllä. Muistan silloin kuinka oikeen tunsin, että kunto nousee kohisten. Silloin oli silloin ja nyt olen vähintään yhtä hyvässä vireessä.

Illan reeni oli siis 3km vr ja 10 x 1,6km (Harjun pururata) niin että kaksi kierrosta reipasta 3.40 vauhdilla ja kierros palautusta 4.10 vauhdilla. Jalat ja kroppa toimivat yllättävän hyvin siihen nähden, että kuluneella viikolla on tullut mätettyä niin määrää kuin tehoakin. Uudet Niken Skylonit kyllä sopivat jalkaani kuin nenä päähän ja sopivan kimmoisina ne sopivat mun askellukselle. Tänäänkin askel rullasi eikä alaselkään tuntunut edes kirikierroksella. Viimeinen kierros tuli siis tasan 5.00, mikä meni jo tv-kovan puolelle. Perinteisesti taas joku koira tuli eteen silloin kun mies vääntää maksimeita. Haaverilta onneksi vältyttiin ja maaliin päästyäni nojailin kyllä hetken polviini. Sain siis hyvin irti itsestäni, vaikka muut kierrokset eivät kauheen vauhdikkaita olletkaan.

Reenin päälle tein 5x100m rullauksia sekä 2xselkiä/vatsoja ja hölkkäsin kämpille 2km. Iltalenkin pituus 21km ja aamulla tuli nykästysä se 13km. Ihan hyvä saldo eikä edes väsytä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti