sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Berliini

Päivän maratonin tuloksia Berliinistä: naiset ja miehet. Pikkasen jäi kaivelemaan kisa, sillä olin samaan aikaan juoksemassa pitkää lenkkiä kun Patrick Makau tempasi uuden maailmanennätyksen 2.03,38. Hyvin juoksi myös suomen Leena Puotiniemi 2.35,54! Tulos alkaa olla jo hyvää tasoa ja kisassa Leena sijoittui sijalle 15.

Makau taisi juosta viime vuonna Haagissa, missä itekin olin, puolikkaan voittoon alle tunnin ajalla ja hiukan myöhemmin tempasi Rotterdamissa 2.06 tuntumaan. Berliinissä muita tuttuja oli tanskan poika Jeppe Farchoft 2.21,04, joka viime vuonna Rotterdamissa iski hyvin 2.18 tuntumaan. Sopivaa hiukan alle 2.20 porukkaa näytti tänä vuonna olevan kourakaupalla. Useinhan suurilla kaupungimaratoneillakin on hiukan tuurinkauppaa onko niitä 2.20 alitusta hamuavia. Kenianpojat usein ovat liian kaukana edellä ja takana juokseva porukka juoseet 2.30-40 tuntumaan. Berliinissä, mikä on tietääkseni maailman suurimpia marataoneja tätä ongelmaa ei ole. Pari viime vuotta siellä on ollut hiukan liian lämmmin, mutta nyt keli oli ilmeisesti optimi. Maratonille +20 on hiukan lämmin ja viileämpikin riittäsisi. Siksi suuria ja vauhdikkaita kaupungimaratoneja järjestetään keväisin ja syksyisin, ei niinkään keskikesällä.

Meikäläisen sunnuntaiuurastus lähti käyntiin kello 9.30, kun lähdin hölköttelemään Savelan risteykseen. Saavuin minuutin myöhässä ja Matti, Jari, Jaska ja Aapo odottelivat jo. Mukavasti oli siis porukkaa kasassa ja juttu lähti heti käyntiin. Meikäläisen jalat olivat juostun tuntuiset, mutta jaksoivat koko 30km tulla mukana. Ehkä hiukan lopussa alkoi painamaan, mutta niinhän maratonillakin aina käy. Siksi kai pitkiä lenkkejä juostaan.

Lenkki kiersi pyöräteitä ja maastoa sopivan vaihtelevasti. Kävimme saattamassa reilun tunnin juoksun jälkeen Jaakon kotiinsa, minkä jälkeen juoksu jatkui. Laajavuoressa mukaan lähti myös Katja Järvelä. Tutussa porukassa juttu luisti ja sain juostua sen tastan tarkkaan 30km niin kuin harjoitusohjelmaan oli merkattu. Kunhan Garminin nettisivut taas alkavat toimia liitän tähän linkin päivän reenistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti