sunnuntai 12. elokuuta 2012

Vauhdinvaihtelua ja kunnon spedeilyä

 
Tänään lauantaina oli jo viikon kolmas huumori pois päivä. Edessä oli ihan miehekäs 14km vauhdinvaihtelua niin että joka toinen kilometri vedetään kovaa ja palautuskilometrikin reippaalla vauhdilla. Meitsi ei ole varsinainen kovien reenien kuningas, mutta aina kun kaveri lähtee mukaan tulee juoksusta tehokkaampaa. Tällä kertaa Jaakko lähti tsemppariksi ja melkein kaikissa vedoissa jouduinkin jojottamaan parin askeleen päässä. Vikaan vetoon sain sen verran taistelumieltä päälle, että myös seurakaveri joutui koville. Ihan hyvä vauhtikestävyysharjoitus tuli kuitenkin tehtyä 1500m korkeudella Matemale järven rannalla. Se tuo itseluottamusta kivasti viikon päästä siintäviin Lahden Kalevan kisoihin. Ja mikä sen parempaa kuin olla vitosen ja kympin lähtöviivalla parrakkaana, ruskettuneena ja hyväkuntoisena! :)

3km vr+14km vauhtileikittelya niin että joka toinen km kovaa. Vauhdit olivat 3.14/4.06, 3.15/3.55, 3.16/3.57, 3.09/3.42, 3.17/3.57, 3.11/3.53, 2.58/3.44 +3km ja 4x100m rullauksia.

Font Romeaun vuoristoleiri alkaa lähentyä loppuaan. Ensi viikon loppupuolella on jo paluu takaisin Suomen suveen ja pimeneviin iltoihin. Uusia haasteita riittää jälleen rutkasti ja mikäs siinä kunhan ei tarvitse jäädä paikalleen junnaaman. Kalevalaisten jälkeen on melko pian puolimaraton Tallinnassa ja jo sitä ennen maratontreenin aloittaminen katse Amsterdamissa. Tavoitteena siellä ei sen enempää eikä vähempää kuin maaginen 2.20 alittaminen. Se saattaa mennä jos on mennäkseen, mutta ilman lenkillä käyntiä ei sekään onnistu. Kuitenkin niin kauan kun on elämää jäljellä on myös toivoa. Periaatteessa kyseisen rajan alittaminen ei mulle ole sama tavoite kuin puolen tunnin alitus kympillä. Meitsi on jo saanut elinikäisen tyytyväisyyden kestävyysjuoksuun. Välillä tai itse asiassa aika useinkin tämä tahtoo unohtua, mutta laskettakoon se sen piikkiin että olen vielä kilpaurheilija jolla riittä tavoitteita. Epävarmuudessa piilee voimavarani.

Tänään aamulla ulkoilimme 8km+3x100m kevyttä. Nousua tulee silti herkästi 200m eli aivan mistään pöytätasaisesta reitistä ei voi puhua. Kuitenkin kun viikon verran olemma maastossa painelleet on jalkoihin väkistenkin tullut voimaa eikä pieni kaltevuuskulma tunnu missään muualla kuin pakaroissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti