tiistai 14. elokuuta 2012

Leiri vetelee viimeisiään..


Font Romeaun leiri 2012 alkaa vedellä viimeisään. Huomenna on enää kokonainen päivä jäljellä ja sen jälkeen on torstaiaamuna aikainen siirtyminen Barcelonan kautta kotinurkille. Viimeisimpien päivien treenejä ovat olleet sunnuntain kevyt vain yksi 10km+4x100m lenkki, eilinen 9km+4x100m aamusta ja illalla korkealla 2km:ssä 4km+10x100m/100m pal+3km sekä tämän päiväinen hyvä ratatreeni.

Tälle päivälle oli merkattu leirin viimeinen kova harjoitus. Se oli 4x1500m melkoista haipakkaa ja pikkasen jouduimme tinkimään merenpinnan tason vauhdeista. Lisäksi teimme treenin poikkeuksellisesti aamupäivällä kun iltapäivälle oli odotettavissa kovaa tuulta. Kroppa olikin ehkä hiukan pihalla alkuvaiheessa vetoja kun tarvittavia tehoja ei tahtonut löytyä. Hölköttelin Jaakon perässä aina pari sekkaa jäljessä joka vedossa. Vauhdit olivat pikkasen päälle ja alle 3min kilsavauhdin eli 4.39/4.37/4.32 ja 4.20. Vikaan sain kunnon höökän päälle kun sitä olisi tarvittu jo aiemmin. Tuntui kuin hengitys ei olisi oikein pelittänyt. Jaakko antoi vikaan hiukan ohjeita ja heti alkoi kulkemaan. Suomessa pystyin vetämään vikan vastaavan vedon aikaan 4.15 ja nyt siis korkealla vähän hitaammin.

Mielenkiinnolla tässä alkaa odottamaan Lahden Kalevankisoja. Oikea takareisi on pikkasen kinnannut viime aikoina, mutta eiköhän se siitä hoidu kun harjoittelua keventää ja matkustelee. Hieronta olisi tiedossa alkuviikolle ja viikon päästä torstaina startataankin sitten vitosella. Lihakset on muuten ollu yllättävän hyvässä kunnossa koko reissun huolimatta vaativista ja kivikkoisistakin maastoista. Ehkä lämpötila on vaikuttanut palautumiseen ja siihen että kummempia kinnauksia ei ole ilmennyt. Toisaalta treenimäärät ei tällä leirillä ole ollut aivan tapissa vaan pääpaino on ollut hyvissä ja kehittävissä harjoituksissa. Vauhtia on siis haettu ja sitä suorituskykyä vanhaan peltiladaan. Pian se nähdään kuinka tässä on onnistuttu.

Tänään kovan treenin jälkeen kulutimme aikaa uima-altaalla, jonka maisemat oli kyllä ihan parhaimmasta päästä koskaan. Taustalla näkyi laakso ja kauempana kolmessa tonnissa siintävät vuoret. Ilma oli raikas, keli lämmin ja uima-altaan vesi sopivan vilvoittava. Silti piti vielä illalla käydä juoksemassa kevyt 8km+2x100m harjoituskeskuksen takana sijaitsevilla poluilla. Paluumatkalla näin kauriin tai jonkun vastaavan eläimen. Sarvet sillä oli kuten meitsin syliväli. Tuon kuvassa olevan kaverin pongasin sunnuntaina kun olimme kävelylenkillä. Poikkesimme tsekkaamassa paikallisen temppuradan, minne Jounin olisi tehnyt hirveesti mieli. Kuvan kauriit/peurat tms olivat varmaan ihmeissään kun ihmisiä liikkui metsässä ja ravailivat edestakaisin. Tuurilla sain kuvan napatuksi.

2 kommenttia:

  1. Font Romeau näyttää hienolta leiripaikalta, joten itseäkin alkoi tuo paikka houkutella! Voisitko kertoa jotakin leirin kustannuksista ja ylipäätään paikan hyvistä ja huonoista puolista. Onkohan tuolla päin esim. maaliskuussa vielä melko kylmää ja mahtaako olla lunta?

    Tsemppiä loppukesän ja syksyn kisoihin!

    t. harrastelija

    VastaaPoista
  2. Font Romeaussa on melko mäkistä ja kivikkoistakin. Kannattaa siis varautua siihen. Vaelteluun aivan loistavia baanoja. Auton vuokraus suositeltavaa niin pääsee eri paikkoihin lenkille. Huonompikuntoiselle pitkät kävelylenkitkin nostavat kuntoa ja parantavat lihaskuntoa. Elokuussa on ollut tosi lämmintä ja epäilen, että maaliskuussa voi olla vielä täysi talvi päällä. Euroopasta muutenkin voi olla vaikea löytää korkeanpaikan kohdetta alkukeväälle.

    Majoituksia oman kukkaron mukaan: www.bookings.com tai http://www.hotel.info/fi/font-romeu-odeillo-via/hotels-138562/

    Harjoituskeskus: http://www.cnea-fontromeu.com/index-gb.htm

    http://www.font-romeu.fr/

    VastaaPoista