torstai 9. elokuuta 2012

20x200m ja muuta kivaa


Tänään oli jälleen huumori pois päivä. Tiedossa oli nimittäin varsin miehekäs määrä 200m vetoja. Yleensä niitä on vain kymmenen kappaletta, mutta tällä kertaa tuplasti enemmän. Treeniä voi helpottaa erilaisilla sarjapalautuksilla, mutta tänään koko setti vedettiin putkeen. Vielä kun ottaa huomion juoksentelun mäkisissä maastoissa ja 1800m korkeuden ei lähtökohdat olleet kaikista helpoimmat.

Aamulla oli vielä varsin tukkoinen olo eilisestä vauhdikkaasta ja hyvästä reenistä johtuen. Kävimmekin spedeilemässä turistinähtävyyksiä ja kiipesimme mäen päälle tsekkailemaan tukun isoja ristejä, jotka päivystävät siellä komeasti laaksoon näkyen. Näkymät olivat jälleen silmiä hivelevät ja samalla myös kroppa heräili. Lenkin pituus vain 6km+3x100m kiihdytyksillä. Loppupäivä menikin sitten iltapäivän treeniä odotellessa. Lounaaksi joimme vain kahvit parilla sämpylällä ja neljän maissa olimme jo valmis päivän harjoitukseen. Treenin teimme harjoituskeskuksen radalla. Keli oli todella lämmin, mutta vuoristossa keli on silti sopivan raikas ja ilma puhdas. Alkuverkan (4km+5x100m) aikana ei juuri jupistu ja ekat vedot juostiin tunnustellen. Heti alusta alkaen vedot olivat 31 alkuisia ja nopeutuivat siitä päätyen 28 alkuisiin. 200m hölkkäpalautuksen (1,5mn) aikana syke laski alkuvaiheessa reeniä 120 alle, mutta lopussa pysyi lukemassa 150 sielta alas tulematta. Tämä tietää sitä, että treeni on kovempi kuin merenpinnan tasolla tehtynä ja samalla myös tehokkaampi. Juoksu kulki yllättävän hyvin, eikä hapot iskenyt missään vaiheessa. Olin Jaakkoa aina puolisen sekuntia perässä, mutta en lähtenyt höökimään. Se tässä varmaan täytyy vain todeta, että kunto on vähintään kohtalainen ja urheilukentän rata on nopea.

Vetojen aikana aidan takana pällisteli matkailijoita meidän treeniä. Elokuu on ilmeisesti vilkasta loma-aikaa ja ihmisiä on paljon liikkeitä. Urheilijoita ei juurikaan näy. Radalla näkyi kuitenkin ilmeisesti ampumahiihtäjiä tai viisinottelijoita sekä muutamia vetoja juoksemassa. Loppuverkka oli 3km avojaloin nurmikolla hintsailua sekä 1km kerran urheilukentän lähimaastossa. Päälle teimme 10x6 aitakävelyä sekä kuvasimme pokkarikameralla lyhyen videopätkän. Elämä hymyili vielä enemmän kun treenin jälkeen tilasimme isot 40cm halkaisijaltaan olevat pitsat ja tulimme syömään niitä kämpille. Jees niin jä äsken missattiin olympialaisten huikea 800m finaali, kun ranskankielinen nettikanava näytti vain kolmiloikkaa. Onneksi BBC:n puolelta löytyi toinen saitti, mistä näkyi Usai Boltin 200m voitto samalla ajalla (19.32) kuin Michael Johnson Atlantassa 1996

2 kommenttia:

  1. Osoitteesta http://www.eurovisionsports.tv/london2012/index.html voi katsella Olympialaisia livenä ja kaikki vanhatkin tapahtumat löytyy. Mukaanlukien eilinen Rudishan juoksu.

    -Olli

    VastaaPoista
  2. Joo ei voi. Kun linkin avaa se siirtyy suoraan France tv:lle, mistä eilen näytettiin kolmiloikkaan kun Rudishan mahtijuoksu oli menossa. Onneksi BBC:ltä löytyi toinen linkki, mutta pikkasen liian myöhään..

    VastaaPoista