lauantai 4. elokuuta 2012

toinen päivä Font Romeaussa



Toinen päivä Font Romeaussa alkaa olla vietetty. Ylhäällä kuva eilisestä treenistä, missä siis laskeuduimme 4km matkalla vajaat 400m. Laakson pohjalla oli joki, jota seurasi asvalttitie. Juoksimme siellä Jaakon kanssa 7km reipasta n.4min vauhdilla ja palasimme takaisin ylös. Jalat on ollu aika kovilla viime päivänä johtuen mäkisestä maastosta, mutta ei siitä haittaa kestojuoksijalle ole. Toisin kuin St.Moritz Font Romeau ei ole laakson pohjalla vaan enemmän rinteessä. Tämä tietää sitä, että melkein joka suuntaan on mäkeä ja lenkkivauhdit mäkisillä poluilla on todella hidasta.


Tänään kävimme jossain Bouilouses järvellä, mikä sijaitsi puolen tunnin ajomatkan päässä.  Sinne ei saanut mennä omalla autolla vaan bussikyydillä. Hinta oli opiskelijahintaan edullinen 3,5€, mutta suurin pettymys oli ehkä edelleen maastot. Kuvittelimme, että järven rannalla kulkeva polku olisi aivan tasainen, mutta näin ei käynyt. Jälleen samaa kivikkoa ja haastavaa juostavaksi. Kuntoilun kannalta ihan kiva, mutta vauhdikkaampaan juoksuun ei mitään mahdollisuuksia. Tänään oli tarkoitus juosta 12km niin että joka toinen km kovaa eli vauhdinvaihtelua. Tämä ei kuitenkaan onnistunut. Jaakko viisaana miehenä keksi muuttaa ohjelmaa että juoksisimme mäkivetoja. Kukkuloita kun löytyy ja maisemat ovat huikeat. Juoksimmekin siis 10x40s hölkkäpalautuksella sen jälkeen kun olimme 3km taivaltaneet puolessa tunnissa järven rantaa pitkin.

Kaikkinensa iltapäivän treeni oli aivan huikea. Järvi sijaitsi 2000m korkeudessa, maisemat kuin postikortista ja keli oli aurinkoinen. Ainut vain, että polut todella ovat vain kävelyyn soveltuvia eikä juokseminen ole kovinkaan nautinnollista. Toisaalta korkealla kun ollaan kaikki liikkuminen nostaa kuntoa ja lihaskuntohan siinä kehittyy kun epätasaisilla poluilla juoksee. Huomenna olisi pitkä lenkki ja saa nähdä missä juoksemme sen. Aamulla 9km aamulenkkiin meni aikaa tunti, mikä kertoo siitä että keskivauhti ei aivan päätä huimaa. Päivällä kuitenkin väsytti ihan kohtalaisesti eikä ennen iltalenkkiä oikeastaan tullut käytyä missään. Majapaikassamme toimii netti hyvin ja datailtua tulee aika paljon. Iltaisin tulee myös seurattua netin kautta Olympian kisoja. Eilinen naisten kympin kisa oli jännä ja tänään tulee vähintään yhtä jännä miesten kisa. Katsotaan kuva voittaa vai ottaako Etiopia mestaruudet molemmilla matkoilla.


Täällä Font Romeaussa ei ole paljoa urheilijoita nyt näkynyt ja varmaan olympian urheilijat ovat jo Lontoossa. Yksi pururadan pätkä on saanut nimensä Paula Radcliffestä ja siellä pitää ehkä käydä huomenna. Urheiluopistolla on ampumahiihtäjiä jonkin verran, sillä sinne on rakennettu hyvä asvalttipintainen rullahiihtorata+ampumapaikka. 

Jees, leiri jatkukoon hyvissä merkeissä kuten on alkanutkin. Huomenna on sunnuntain "pitkälenkki" että siihen rataan. Illat on kulunu ihan kivasti Olympialaisia netistä katsoessa. Kelit on ollu aurinkoiset ja majapaikka ihan hintansa arvoinen. Joku päivä lähdetään pyörähtämään Andorrassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti