keskiviikko 8. elokuuta 2012

Andorra



Eilen oli leirin spedeilyreissu eli käynti pikkuvaltio Andorrassa. Matkaa linnuntietä sinne ei ollut kuin 60km, mutta ruuhkassa ja serpentiinitietä pitkin aikaa kului. Paikka on suosittu turistikohde ja sitä voisi verrata ruotsinlaivalla ja Tallinnassa käyntiin. Veroprosentti ALV maassa on vain 4%, mikä tekee tavaroissa edullisen. Uuden Iphonen 4G S mallin olisi saanut 550 Euroon, mutta tarvetta ei ollut. Andorrassa käy vissiin se 10 miljoonaa matkailijaa vuodessa, mutta varsinaisia asukkaita on alle satatuhatta. Valtio oli yhtä vuorta ja mäkeä, mutta pääkaupunki Andorra La Vella oli saatu sijoitettua laakson pohjalle Garminin mukaan 1000m korkeuteen. Pyörimme kaupoilla puoli päivää ja palasimme takaisin Font Romeauun illaksi. Pojat ostelivat jotain pientä ja itse vain yhden Niken 15e arvoisen t-paidan ja suklaata. Maan kolikoita yritin kysellä, mutta niitä ei ollut oikein mistään saatavilla.

Juoksupuolella eilen oli päivä aamusta 9km+3x100m aamusta kasilta ja illalla seiskalta 55min hyvällä tuntumalla vauhtileikittelyä. Jalat olivat täynnä energiaa ja juoks kulki. Spurttailimme Jaakon kanssa aina silloin kun vähä tasaisempaa tuli noin 100m pätkän. Jalat tosiaan liikkuivat ihan hyvää vauhtia ja alämäkeen luukuttaminen tuntui ajoittain hurjalta. Kohta on viikon verran könytty vuoria, mikä alkaa tuntua voimatasojen parantumisena. Takapotku alkaa olla siis kunnnossa ja toivotaan, että radallakin vielä tänä kesänä kulkisi.

Katsoin tuossa, että Suomi pelasi jalkapallon Saksan MM-kisojen karsintapelissä Andorraa vastaan päätyen tasapeliin. Suorituksen arvoa nostaa se, etä Andorrassa on vain 300 lisensoitua futaria. 

Veljen firman tutut tienpäällä BankHopen puolesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti