keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Tuossa yksi päivä katselin Vaajakosken kuohun valokuva-albumia ja bongasin oheisen kuvan Saarijärven kympiltä joskus vuonna 2004. Puttosen piti tavoitella nuorten EM-kisarajaa, jotka juostiin sinä vuonna Tampereella. Ihan hyvin Juha juoksikin, vaikka edellispäivänä vedetty penkkipunnerrussetti hiukan kiristi rintalihaksia. Antero ei tietenkään tykännyt yhtään. Loppujen lopuksi Kangasniemen Mauno vetäs nopeamman kympin ja pääsi kisaan. Vetelä siellä ja suo täällä, suurta urheiludraamaa kuitenkin..

Tulevana kesänä Saarijärven uudella pinnoitteella kilpaillaan perinteisissä juhannuskisoissa ja tarjolla olisi 5o00m. Kisat on lauantaina, kun Keuruun 3000m on perjantaina. Mielelläni juoksisin vitosen, mutta nykyiset junnut ei uskalla matkaa juosta. Esimerkiksi viime kesänä ennen kalevan kisoja ei tainnut olla yhtään vitosta ennen Kalevan kisoja. Tai no oli Joensuussa, mutta kyyti oli liian kylmää..

Kelit alkavat väkisinkin olemaan kevääseen viittaavat. Olen nähnyt jo monta joutsenparvea lentämässä kohti kotimaisemia. Palokkajärvessä oli viime perjantaina yksi orpo joutsen päivystämässä järven ainoassa sulaneessa kohdassa kavereitaan. Innolla odotan sitä hetkeä, kun aamulenkillä linnut visertävät ja pitävät suoranaista konserttia. Vielä kun saisi hiekkaa tossujen alle niin avot.

Eilen oli palauttava päivä merkinnöin 9+2x100m+10+2x100m ja joka kilometrillä jonkinlainen spurtti. Harjoittelussa venähti sen verran pitkään, että olin kämpillä viidelta ja hieronta oli kuudelta. Ehdin kuitenkin pikkasen ulkoilemaan tukkoisilla jaloilla joita pääsin palauttelemaan saman tien. Timo antoi jälleen loistavan käsittelin ja sanoi alaselän olleen vähä jumissa. Siltä se tuntui juoksussakin ja kaksi viikkoa taitaa olla meikälle maksimi aika ilman hierontaa. Tänään sitten normaalisti klo 6.30 9km+2x100m ja illalla 17km pikkasen alle 4min vauhtia. Töiden jälkeen ei väsyttänyt yhtään, mutta sohvalla rötvätessä ja Juoksija-lehteä lukiessa nukahdin. Herättyäni västytti kyllä raakasti, mutta kuudelta olin jo ulkoilemassa. Työharjoittelussa oli tänään kiva päivä ja muutenkin viimeinen viikko menossa. Ensi viikosta alkaen olen jälleen tulkki.


4 kommenttia:

  1. Keuruulla juostaan tänä vuonna Martin kymppiä vasta lauantaina 4.8.2012 klo 14.00 alkaen. Tarkoituksena olisi saada mukaan kovia nimiä tekemään hyviä aikoja (esim. M Takala) ja sitten toki jänis juoksemaan A-luokan tulosta ja muut perässä peesaten rajan alle.

    VastaaPoista
  2. Hyvä tietää asia. Saatan tosin olla tuolloin Fort Romeaussa Ranskassa valmistautumassa korkealla Kalevan Kisoihin..

    VastaaPoista
  3. Fort Romeau on Ranskassa korkean harjoittelun paikka. En ole siellä vielä käynyt. Tekee hyvää olla ohkasessa ilmanalassa. Samalla saa vietettyä vähä kesälomaakin! :)

    VastaaPoista