maanantai 19. maaliskuuta 2012

10 senttiä


Kevät etenee kovaa vauhtia ja juoksijan mieli pohtii tulevia kisoja. Voisi sanoa, että into on pinkeellä kun pääsee taas luukuttamaan kovia vauhteja. Mieli ei voi olla muuta kuin positiivinen. Vaikka arjessa on yhtä sun toista säätöä juoksu on ja pysyy. Treenaaminen on siinä mielessä jännä juttu, että kun käyt lenkillä kunto kehittyy. Kun treenaat kovilla vauhdeilla pahaa oloa sietäen paranevat juoksutulokset. Jossain vaiheessa kevyt juokseminen muuttuu nautinnoksi, kun kunto on hyvä. Vielä kun lenkkitossujen alla kuulisi hiekkatien rapinan niin avot.

Tänään tuli kirjaimellisesti lunta tupaan, kun päivän mittaan satoi noin 10 senttiä lunta. Aamulla oli sen verran pakkasta, että jään pinnalle sadellut lumi toimi kohtalaisen hyvin. Kertaakaan en kaatunut aamulenkillä (9km+2x100m), mutta pikkasen piti muuttaa vakioreittiä. Eilen hölkkäsin 22km kauniissa sunnuntai auringossa, mistä osan Jouni tuli peesissä. Jalat olivat pikkasen puhki lauantain setistä, missä juoksin Jyväsjärven ympäri 1+13km+2 reipasta. Kunto on vissiin ihan hyvä, kun nyt 3.40 vauhti ei tuntunut pahaltakaan. Illalla hintsailin vielä 6km. Perjantai oli palautuspäivä ratavetojen jälkeen, kun aamulla tyrkkäsin 9km+2x100m ja illalla kävin Tommin kanssa hiihtämässä tunnin verran Laajavuoressa. Keli oli plussan puolella, eikä perinteisen hiihto onnistunut. Suksi ei pitänyt käytännössä yhtään ja käsillä piti tehdä paljon töitä. Kyseessä taisi olla tämän talven viimoset hiihdot. Aika vähiin jäivätkin tänä vuonna, kun ainoastaan kolme kertaa taisin hiihtää.

Tänään Hippoksella oli huumori-pois-treeni. Neljän kilsan verkan jälkeen ja 3x100m avareiden jälkeen aivot piti laittaa narikkaan ja ryhtyä lykkimään tonneja. Jouni tuli neljä ekaa mukana + pari kuussatasta. Suunnistaja Pietari tuli seuraavissa pari kierrosta aina kerrallaan ja sain pidettyä mielen positiivisena loppuun saakka. Kymmenen kohdalla tiesin että pari oli enää jäljellä. Onneksi Antero piti huolen kierroslaskusta ja vetojen määrästä. Ohjeena oli 175 sykkeellä naputella menemään, mikä tällä kertaa oli 3.10 vauhtia/ 200m hölkkäpalautuksella. Viimeisessä vedossa vähä jo nautiskelin ja ajattelin heittää paidan pois päältä vikalle kierrokselle lähtiessä. Sen verran järkeä oli kuitenkin vielä päässä, että jätin sen tekemättä ja sen sijaan kirrasin vikan kierroksen 31 sekunttiin.

Vetojen jälkeen irtosi jälleen hyvää läppää juoksuporukan kanssa. Vähä taisi olla väsynyttä jutut, mutta se sallittakoon. Piipahdin salilla selkiä ja vatsoja tekemässä perinteisesti ja hiukan ennen iltakahdeksaa olin kämpillä 3km loppuverkan suoritettuani.

Alla oleva video on sen verran laadukasta kamaa ja ajatuksia herättävää, että sen katsominen vaatii täyden maratonkeskittyneisyyden:

2 kommenttia:

  1. Mahtava video, mutta vaati todellakin tuon maratonkeskittyneisyyden ;).

    Sulla on aivan mahtava tämä blogi!! Tätä on aina mukava lukea seurailla sun treenaamistasi!

    Onnittelut vielä hyvästä Haagin kisasta ja kiitokset hienosta vieraskirjoituksesta Juoksijalehden viimeiseen numeroon.

    Tsempit kevääseen ja hyvään kisakauteen!!

    PS. Lunta ei tarvitsisi tulla enään yhtään lisää!! Täällä pk-seudullakin on edelleen jalkakäytävät ihan kauheassa kunnossa!!!

    VastaaPoista
  2. Joo video oli hyvä niin kauan kun se näkyi. Tänään se nimittäin vaatii salasanaa..

    Kiitos tsemppauksesta. Juoksu antaa kyllä paljon ja joskus ottaakin jotain.

    :Miika

    VastaaPoista