maanantai 5. maaliskuuta 2012

pyramidi harjoitus



Meikäläistä jännittää aina pikkasen kun vedoissa pitää mennä alle 3min vauhtia. Tälle päivälle Antero oli laittanut sellaiset vauhdit, että huumori oli pois. Tarkoituksena ei ollut enää niinkään nostaa sitä kuntoa vaan lähinnä keskittyä Ferrarin moottorin viritykseen. Muistaakseni pari vuotta sitten kun juoksin Haagissa ennätykseni tein samaisen pyramidi harjoituksen kuin mä tänään.

Eilinen pitkälenkki oli nautittavin pitkään aikaan. Keli oli kuin morsian eli aurinko mollotti kirkkaalta taivaalta. Alla oli reilun kymmenen tunnin yöunet ja mielikin kohtuu virkeä. Lenkille uskaltautuivat tällä kertaa Antti ja Markku. Aika kului mukavasti jutellessa ja vanhoja muistellessa. Juoksualusta oli edellisen päivän tapaan jäinen ja epätasainen. Lenkkari suti paikoitellen, mutta kaatumisia ei tullut.

Lenkin jälkeen olin aivan fiiliksissä. Kokkailin ja söin valmistamani tappomässyt. Otin perinteisen vaaka-asennon sohvalla ja olo oli todella rento. Telkkarista tuli onneksi koko päivän talviurheilua ja hiihtoakin näkyi pitkästä aikaa. Muutenhan sekin huvi on siirtynyt maksullisille kanaville..

Lauantaina en tainnut puhua kenellekään kasvotusten. Olikin aika vapauttavaa höpistä sunnuntaina pojille lenkillä. Sosiaalista osallistumista jatkoin Coffarissa Timon kanssa iltapäivästä. Mies sai houkuteltua meikäläisen Palokan kirkkoon kohtauspaikkaan, mistä yläkerran Herra varmasti piti. Opiskeluasiat ja kandin työn kirjoittaminen ei viikonlopun aikana edistynyt juurikaan, mikä ehkä eniten harmitti. Meitsi on vissiin aika laiska, kun en jaksa viikonloppuisin opiskella tarpeeksi tehokkaasti. No, meikä etenee edelleen juoksun ehdoilla..

Ai niin, päivän reenit olivat aamusta 9km+2x100m ja illalla 4km+3x100m+ 200/400/600/1000 200m hölkkäpal ja sama takaisin. Vauhdit olivat siinä 31/67/1.45/2.50 2.45/1.49/66/30. Ton toisen tonnin jälkeen kädet oli aivan hapoilla ja kuussatanen piti ottaa vähä rennommin. Olin tyytyväinen, että sain kengittyä skodaa tuohonkin tonniin. Rajoitinta vastaan mentiin ihan normaalisti, mutta jalat toimivat hyvin. Niissä ei ollut ehkä tarpeeksi jerkkua, mutta ei puolikasta onneksi tuota rytmiä juosta. Kävin salilla (selkiä/vatsoja)+ aitakävelya+2x6 syväkyykkyhypyt+4km vr.

2 kommenttia:

  1. Kiitos Miika ja oli hienoa kun joku antoi vielä vanhalle suomenhevoselle kunnon kyytiä! Tänään on kylläkin eilisestä treenistä pohkeet kipeänä, mutta tietäähän taas tehneensä jotakin. Tsemppiä puolimaratonille. kommentoi perässä pysymistä harjoitellut Pietari Sorri

    VastaaPoista
  2. vauhdin hurmaa todellakin on kun nämä kevään aurinkoiset säät lähestyy. enää tarvii vaan kestää muutama lenkki jäiden armoilla. nautin myös vedoista joissa pääsee paahtamaan lujaa.tässä vaiheessa on hyvä ottaa rennosti ja jatkaa vaeltamista kohti seuraavia kilometrejä. menestystä kesän kisoihin ja urheilemisen iloa

    VastaaPoista