tiistai 20. maaliskuuta 2012

Joseph Kony

Viime päivinä sosiaalisessa mediassa on pyörinyt amerikkalainen kamppanja ugandalaisen sissi Joseph Konyn saamiseksi edesvastuuseen teoistaan. Hänen Lord´s resistance army käyttää lapsisotilaita taistelussa Ugandan hallitusta vastaan. Faitti on kestänyt jo kymmeniä vuosia ja sen täytyy olla ilmeisen kannattavaa puuhaa, eihän kukaan muuten jaksaa kauaa sotia. Muistan joskus 90-luvun alkuvuosina Ugandassa käyneenä kuulleeni juttuja jampasta.

Jenkit ovat siis jälleen pelastamassa maailmaa ja uskovat siihen, että tekemällä Kony maailmankuuluksi kiinnostuvat myös poliitikot hänen kiinnisaamisestaan. Oheinen kuva on Jyväskylän kävelykadulta, jossa joku intoilija on pistänyt oman kamppanjansa pystyyn. En tiedä myykö Joni yhtä paljon rannekkeita, t-paitoja ja julisteita kuin Kony mutta hyvänä kakkosena tulee varmaan perässä...

Eiliset tonnit hallilla tuntuivat ihan kivasti kropassa aamulla. Eteneminen aamulenkillä (9km+2x100m) muistutti jokseenkin juoksua, mutta herkkua ei ollut. Illalla tarjolla oli hupia 19km+2x100m edestä. Onneksi Jouni lähti juttukaveriksi ja samalla sai purettua vähä päänuppiakin töiden aiheuttamista ajatuksista. Illalla on tarkoitus vielä mennä lenkkisaunaan äijäporukalla löylyä ottamaan. Mukavasti ovat naapurit tulleet tutuksi kuluneen viiden vuoden aikana. Yhtään valitusta ei ole tullut mun musiikkipopituksesta vaikka välillä olisi ollut varmaan aihettakin. Tänään tasapainoa haettiin Whitney Houstonista ja eri asteisesta Trance Tecnosta.

Huomenna tarjolla olisi kevyttä lenkkeilyä ja torstaina ensimmäiset mäkivedot moneen vuoteen. Odotettavissa on siis pahenevaa lihasjumia jaloissa, mutta kyllä kurjuudenkin kestää kun palkinto odottaa myöhemmin keväällä. Välipalauttelua on Timon hieronta ensi viikolla. Lauantaina meinasin mennä Vaajakoskelle tyrkkäämään kolmannen testikympin. Katsotaan josko sitä tällä kertaa pääsisi alle 36 minuutin. Vasemmassa jalkapöydässä on ollut jotain tuntemuksia, mutta toivotaan että kevät tekee tehtävänsä ja parantaa vammatkin.

KONY 2012 from INVISIBLE CHILDREN on Vimeo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti