torstai 15. joulukuuta 2011


Päivät kuluvat ja lähtöpäivä lähenee. Eilen ostaa paukautin lentoliput mulle ja Markulle. En niitä halvalla saanut, mutta kovan säädön jälkeen kuitenkin halvimmat mahdolliset. Arpa on siis heitettu ja korkeanpaikan leiri odottaa juoksijoitansa.

Maanantain tonnien jälkeen kurkussa tuntui karheutta ja illalla totesin nuhan iskevän päälle. Tiistai aamulenkki meni vielä vanhoilla lämmöillä ja vesijuoksureeni herkisti taudille. Tästä syystä päätin pitää keskiviikon lepopäivänä. En siis juossut metriäkään, mikä sinänsä ei ole ihmeellisempi saavutus. Joskus kesällä olisi, mutta vuoden synkimpään aikaan ei. Sen sijaan kulutin aikaa kirjastolla Eritrea-matkaopasta etsien, kahvittelemalla Erkin kanssa ja kysellen Asmaran mestoista. Illalla istuin kuin tatti tietokoneen äärellä katsastaen lentoja. Vaihtoehtoina oli Khartoumin, Kairon, Jeddahin, Dubain, Qatarin tai Istambulin kautta lentää Asmaraan. Paras olisi ollut Lufthansa, mutta yllättäen Helsinki Frankfurt väli osoittautui aika kalliiksi. Latvialaisen yhtiön kautta kuitenkin löysin pari sataa edullisemmat lennot. Toivotaan, että firma on pystyssä vielä kuun lopussa ja pääsemme matkaan!

Jyväskylässä on tällä hetkellä todella surkeat juoksukelit. Satanut lumu sulaa pois ja vielä on pari senttiä jäätä asvaltin pinnalla. Tämä tarkoittaa sitä, ettäplussa kelillä lenkkari lipsuu ihan kivasti ja täytyy vain toivoa että parin päivän päästä kaikki on sulanut pois. Lauantaina olisi nimittäin Vaajakosken testijuoksu ja se olisi mukava juosta edes kohtuullisissa olosuhteissa.

Tämän päivän hallireeni meni löysäilyksi eli sen puolesta oli ihan onnistunut reeni. Nenä vuotaa edelleen, mutta kuumetta ei ole ollut missään vaiheessa. Aamulla juoksin tunnustelevan 7km+2x100m. Illaksi hölkkäsin hallille 4km ja tein Amerikan-Jaakon kanssa reenin. Avarit 3x100m ja sitten lyhyitä nyppäsyjä 200/400/600 + 600/400/200 sopivan pitkällä hölkällä. Kevyesti tämän reenin kun ottaa ei rasitus nouse liian korkeaksi. Tänään ajat olivat 33/70/1.53 ja 145/67/29. Päälle hölkkäsimme Jaakon kanssa 2km vastapäivän kaarteessa tasapuolisuuden nimessä. Katselimme kun Anssi tekee tasotestiä ja tein korokkeelle nousuja noin 2x50. Piipahdimme myös salin puolella selkiä ja vatsoja tekemässä sekä 6x6 aitakävelyä. Lipsuttelu 3km takaisin kämpille ei ollut yhtään mieltä ylentävää, mutta sen sijaan kavereiden tapaaminen hallilla sitäkin mukavempaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti