lauantai 3. joulukuuta 2011

16km tunnissa, kirjaimellisesti



Alajärvellä ollaan tai ainakin sen tuntumassa. Porukat asuvat rivitalossa aivan järven rannalla. Aamulla aurinko nousi taivaanrannan takaa tasan tarkkaan 9.45 ja oli mielenkiintoista seurata kuinka mollukka nousi. Missään vaiheessa se ei pahasti häikäissyt, mutta oli mukavaa kun tuo outo valoilmiö suostui edes näyttäytymään.

Saavuin tänne bussilla illasta ja jo pelkkä matka oli aikamoinen kokemus. Monta tuntia istumista niin, että ikkunoista ei näkynyt mitään muuta kuin mustaa. Jonkun pikkukylän raitilla oli ilmeisesti joulunavajaiset menossa, kun porukkaa oli liikkeellä. Vain parin sekunnin ajan näkyi valoa ja ihmisiä, sitten oli taas pimeää. Kyyjärvellä sijaitsee legendaarinen matkahuolto ja huoltoasema. Joskus aikanaan siellä piti vaihtaa bussia ja odotella hetken aikaa. Kahviota piti arviolta seitsemänkymppinen sympaattinen mummo ja kahvion nurkassa oli vanha markan pajatso. Pajatson vieressä oli lehtileike kertomassa paikalla pelatusta SM-esikarsintakisasta vuonna x.

Aamusella olin hölkytellyt kevyen 9km+3x100m ja olin erittäin tyytyväinen että ensinnäkin jaksoin lähteä aamulenkille. Bussi oli Alajärvellä seiskan maissa ja en vain jaksanut lähteä pimeään iltalenkille. Päätin panostaa tämänpäiväiseen, joka oli seuraava:

Kello 10.30 astuin asunnolta raittiiseen ulkoilmaan ja polkaisin heti reippaan käyntiin. Eka kilometri 4.08. Yön aikana keli oli vaihtunut plussakelistä pariin miinusasteeseen. Hölkkäsin tasaista pyörätietä reippaasti ja vauhti oli 3.46, 3.52 ja 3.38. Päätin tässä vaiheessa kääntyä takaisin ja hiisata menemään edestakaisin neljän kilsan pätkää. Käännös ja suunta kohti kotiovea 3.51, 3.40, 3.45 ja 3.43. Kasi tuli täyteen, mutta en ajatellut antaa periksi vaan kerta vielä kielon päälle eli 3.47, 3.41, 3.47 ja 3.39. Ukko alkoi selkeästi hiukan väsymään ja kympin väliaika oli 38.25. Lenkkari piti melko hyvin hiekotetulla, tosin hiukan jäisellä pyörätiellä. Koska kyseessa oli reipas jätin vauhdin kirraamiset tekemättä. 3.54, 3.42, 3,49 ja 3.33. Tasan 16km tuli täyteen ajassa 1.00,31 eli voisin sanoa juosseeni 16km kilsatuntivauhdilla tunnin.

Jätin loppuverkat tekemättä, koska mielestäni reipas ei välttämättä niitä vaadi. Sen sijaan päätin mennä vielä iltalenkille hiukan jäseniä oikomaan. Se olikin mitaltaan 10km ja päälle tikkasin 5x100m. Jalat tuntuivat yllättävän hyviltä ja tuntui että päivän reenit menivät perille. Viikkokilsat ei tällä hetkellä päätä huimaa, mutta koitan tehdä nyt enemmän reenejä kuin vain juoksulenkkejä. Ruuveissa on kiristämisen varaa.

Koko reenin keskivauhti oli 3.46, keskisyke 158 ja maksimisyke 166. Training effect oli 4.2 ja kaloreita kului 844.

Hyvät ja mielenkiintoiset sivut KIHU:lla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti