lauantai 5. toukokuuta 2012

Piirin mestari- ei mikään turha mestari

Taas on melkolailla viikko elelty ilman blogin päivitystä. Tarkempaa syytä en tälle keksi, mutta ehkä tekemistä vain on niin paljon. Illalla jos en heti lenkiltä tultuani ala naputtelemaan raporttia homma jää siihen. Yleensä sopivassa high-fiiliksessä mieli on täynnä ajatuksia ja positiivisia fiiliksiä mistä kirjoittaa. Tällöin myös kynä luistaa eikä blogitekstin raapustamiseen mene kauaa aikaa. Saavuin juuri pm-maastoista eli on raportin aika (koko viikosta):

Kuluneella viikolla olen päässyt harjoittelemaan hyvin. Maanantain tonnien jälkeen tiistain vappupäivänä palauttelin luvuin 1h=13km+3x100m + illalla Henan kanssa 16km+3x100m. Päivällä olin pyörähtänyt keskussairaalassa tulkkaamassa sekä morjestamassa Jaria. Paluumatkalla tsekkasin tivolin Hippoksella ja kävelykadun vappuhulinan. Olotila oli kaikin puolin hyvä ja palautunut.

Keskiviikkona oli tiivis päivä, kun illalla oli juoksukoulun kokoontuminen numero kaksi. Sitä ennen olin aamulla juossut 9km+2x100m ja illlalla 16km kevyttä reipasta Jyväsjärven ympäri niin että joka km tein pienen spurtin. Kulku pitkästä työpäivästä huolimatta oli yllättävän hyvä ja kilometrivauhdit olivat 4.32, 3.54, 53, 43, 34, 39, 40, 39, 46, 53, 54, 36, 53, 40 ja 4.24. Juoksukoulussa tuli haettua pitoa keskivartalosta, mikä teki ihan hyvää itellekin sekä verkkaa ehkä 3km.

Torstaina perus 9km+3x100m aamulla niin että loppumatkasta vedot Tourujoen varren hiekkatietä pitkin lumet kun vihdoin ovat sieltä sulaneet. Loppuun tulee pieni mäen kiipeäminen takaisin kämpille ja siihen on hyvä yrittää iskeä kevyttä loikkaa. Samaa kun toistaa päivittäin saattaa kimmoisuuskin pikkasen petraantua. Illalla oli toinen reeni numeroin 4km+10x100m/100m pal+ 2x500m radalla/3pal aikoihin 1.26 ja 1.23+ 10x100m kevyttä vauhdin kiilailua+selkiä/vatsoja+4km vr. Setti oli varsin nautinnollinen ja onnistuessaan tuo vauhtivarantoa juoksuun ratakautta ajatellen.

Eilen perjantaina ei yhtään vielä himmailtu, vaikka kisat olisivat seuraavana päivänä. Numerot 9km+3x100m ja 15km+3x100m Henan kanssa Jyväskylän parhailla hiekkabaanoilla. Polkupyörästä oli mennyt vaihdevaijeri poikki torstaina ja fillarointi raskaalla vaihteella ei mieltä ylentänyt. Sain pyörän kuitenkin korjattua liikkeessa nopeasti ja maanantaista alkaen pyörä liikkuu taas pienilläkin vaihteilla.

Tänään sitten oli välipalana piirinmestaruuskilpailut Pihtiputaan Ilosjoella. " Ilosjoen maastossa.
Ilosjoen maastoissa on mm. Tahko Pihkala harjoitellut juoksemalla "Hiekanpään lenkkiä" tiiliskivet repussaan. Tällä kertaa kivet jätetään maahan ja kilpaillaan Keski-Suomen pm-mestaruuksista" Kilpailukansliana toimi Tahkon tupa, jolla silläkin on oma historiansa. Sen hirret ovat puretusta kyläkoulusta ja tupa on rakennettu paikalle, mihin Tahko Pihkala 1920-luvulla oli rakentanut urheilukentän. Tahkon kotitalo oli kiven heiton päässä tuvasta samoin kuin keihäänheittäjä Jorma Kinnusen. Kuulemma myös Mauri Jormakka oli ollut opettajana Ilosjoen koululla ja harjoitellut lähimaisemissa. Vielä villimpien huhujen mukaan Hannes Kolehmainen ja itse Paavo Nurmikin oli hionut kuntoaan Ilosjoen kangasmaastoissa!






Yllämainitut historian teot mielessäni saavuin kisapaikalle samaan aikaan kun taivaalta satoi tiskirätin kokoisia lumihiutaleita. Tunnelma oli todella erikoinen olihan kyseessä arvokisat ja arvometallia jaossa. Ilmassa oli kuitenkin aitoa kyläkisan tunnelmaa ja nautin sen jokaisesta hetkestä. Olimme perillä reilut kolme tuntia ennen starttia Antero kun halusi nähdä tyttären pojan -Valtterin kilpailun. Valtsu kesti hyvin paineet ja otti hopeaa huolimatta siitä, että kädet jäätyivät matkalla.

Omaan kilpailuun suhtauduin varsin rennosti. Tiesin olevani jumissa ja että vielä ei parhaassa tikissä tarvitse olla. Kovimmiksi vastustajiksi arvelin Julius Kiptoon, Marko Partasen ja Petteri Kuorikosken. Startin tapahduttua kiihdytin reippaasti, jonka jälkeen annoin poikien mennä ohikin. Seurailin tilannetta ja huomasin Juliuksen olevan herkässä vireessä. Mäet hän nousi liukkaasti ja toisella kierroksella jouduin antamaan pikkasen siimaakin. Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä Julius oli kärjessä ja kannustusjoukko sai lisää aprikoitavaa.  Itekin hiukan mietin, miten tässä näin pääsi käymään. Kiristin kuitenkin heti kolmannen kierroksen alussa ja Julius jäi nopeasti kymmeniä metrejä. Maalissa kuulin mahan alkaneen reistailla todella pahasti. Kisan aikana en tätä tiennyt vaan luukutin menemään aina välillä taakse vilkuillen. Kroppa otti kierroksia aika lailla, mutta toisaalta juoksu oli kontrolloitua. Sain tehtyä hyvän maastoreenin ensi viikon SM-maastoja silmällä pitäen eli sen puolesta kannattava keikka. 

Maaliin saavuin puolisen minuuttia ennen Juliusta ja myöhemmin saapuvaa Markoa ja Petteriä. Kisan jälkeen perinteiset kättelyt vastustajan kanssa ja mukavat 4km verryttelyt ystävien kanssa. Ehkä menemme porukalla juoksemaan Toukokuun kymppiä Helsinkiin toukokuun lopulla.

Kuvia kisasta tulee tänne piakkoin.
Tulokset


1 kommentti: