torstai 10. toukokuuta 2012

SM-maastot Pudasjärvi


Pudasjärven SM-maastot lähestyvät ja juoksija tähyää tulevaa savottaa kuten timpuri lautakasaansa työpäivän alkaessa. Jotain pitäisi saada aikaiseksi, mutta ilman työstämistä ei tule valmista. Maaliin saakka on juostava, jotta mökki valmistuisi. Tämä taas tietää sitä, että valmistautuminen pitää tehdä huolella, jotta ei kesken kaiken tarvitse lähteä hakemaan rakennusliikkeestä materiaalia. Olishan se ikävä jos naulat/nappulat loppuisivat kesken. Vuonna 2008 naputtelin kärkikolmikossa parille viimeiselle kierrokselle asti, kunnes telkkä lähti pöntöstä (paremmat karkasivat). Jäin Pirkolan kanssa kilpailemaan jäännöspisteistä sillä kertaa.

Kulunut viikko on ollut valmistautumista maastoihin fyysillisellä ja henkisellä eli hengellisellä puolella. Ansiotyötä olen pyrkinyt tekemään niin, että se ressaisi mahdollisimman vähän, mutta ei tällänen perustunnollinen siihen pysty. Olen kuitenkin saanut nukuttua kunnon yöunia eivätkä tulkkauskeikat ole kovin paljoa unissa painanu.

Tiistai oli varsinainen työpäivä reenien (aamu 13km+3x100m, ilta 10km) lisäksi. Vedin Antin kanssa Juoksukoulun, mihin sisältyi 1,6km alkuverkka lihaskuntoliikkeiden näyttämistä ja 3km verkkailu kämpille. Keskiviikkona eli eilen 9km+2x100m aamuhöntsäilyt+ 10km reipasta 40minuuttiin niin että joka km tein spurtin. Mies oli pikkasen jumissa sekä hieronta odottamassa ja lyhensin pikkasen reeniä. Hieronta teki hyvää, mutta aamulla vaihteeksi vasen nivunen tuntui kireältä. Viime aikojen aamulenkeillä kulku on ollut vaivalloista alkumatkasta just kireiden nivusten vuoksi. Vaivaa ei ole koskaan mulla aiemmin ollu.

Tänään olisin saanut skipata aamulenkin, mutta en malttanut koska työt alkoivat se verran myöhään. Se perus 9km+3x100m siis ja illan reeni oli mielenkiintoinen. Verkat 3km ja 10x100m loivaan alamäkeen hiekkapolulla +2x500m/3pal aikoihin 1.24 ja 1.22 verkkareilla hyvää juoksutyyliä hakien. Antero kehoitti keskittyä nilkkojen käyttöön ja uskon noiden vetojen helpottavan siirtymistä ratajuoksuun. Päälle hölkkäsin 10x100m löysästi 30 sek palautuksella ja verrrasin 4km. Olisin tehnyt selkiä ja vatsojakin, mutta joukkuepelipojat olivat vallanneet Harjun kuntolaitteet. Kai sinne olisi yksi kestävyysjuoksija mukaan sopinut, mutta en tunkenut itseäni kovien urheilijoiden joukkoon.

Huomenna siis JKU:n bussilla puolilta päivin kohti Pudasjärveä. Välillä yksi pysähdys ja majoitus Iso Syötteen tundra mökeissä. Varmasti siis luonnon keskellä ja hyvässä seurassa. Maastot tulevat televisiosta sunnuntaina klo 16.30-17.45. Miesten 12km on ensimmäinen juostava matka ja siellä siis meikä kirmailee.

3 kommenttia:

  1. Tsemppiä maastoon Miika !

    VastaaPoista
  2. Onnea matkaan ja toivotaan elämyksellistä kisaa.
    Näimme viimeviikolla purulla ja oli puhetta Seppo Matelasta. Näin häntä ja sanoi lukevansa sivustoasi. Seppo kehui juttujasi! Alla wikipedian tiedot Seposta, urheilumies viimeisen päälle ja todellinen aktiivi/puuhamies liikunnan eteen vieläkin. Sauna kutsukin on voimassa, kesällä tervetuloa! t. Timo K

    Seppo Matela Wikipedia
    Loikkaa: valikkoon, hakuun Seppo Tapani Matela (s. 6. lokakuuta 1943 Oulu) on suomalainen entinen kestävyysjuoksija.

    Matela voitti Suomen mestaruuden 5 000 metrin juoksussa 1968 (aika 14.13,2) ja 10 000 metrillä 1972 (aika 28.54,0)[1]. Hän saavutti SM-pronssia 5 000 metrillä vuosina 1967 ja 1973 sekä 10 000 metrillä vuonna 1971.

    [muokkaa] Lähteet

    VastaaPoista