keskiviikko 23. toukokuuta 2012


Elämä on aika vekkuli asia. Välillä menee hyvin ja toisinaan pikkasen paremmin. Vuoden ajat vaikuttavat ainakin mun fiiliksiin. Keväällä on aina odottava mieli ja väkistenkin tulee asetettua tavoitteita. Siinä ehkä yksi perusasioista. Eteenpäin pyrkiminen pitää elämän mielekkäänä. Paikalleen olisi kuitenkin helppo jäädä junnaamaan. Joskus kun juoksu ei näyttele näin tärkeää roolia mun elämässä on aika siirtyä uusien haasteiden pariin. Siksi pitää olla takataskussa aina varasuunnitelmia. Mulla se on ollut viime vuosina sosiaalityön opinnot. Harjoittelussa tuli kuitenkin sen verran lunta tupaan, että joudun miettimään minkälaista sossun työtä soveltuisin ehkä joskus tekemään. En haluaisi olla työpäivän jälkeen niin puhki, että edes lenkille en jaksaisi lähteä. Työn pitäisi olla sopivan haastavaa ja mielekästä, mutta se voi olla jo liikaa vaadittu. Nykyinen työ asioimistulkkina on ollut juoksun kannalta kyllä lottovoitto ja siitä täytyy olla tyytyväinen. Olen vähän niin kuin yrittäjä ja saan tulkkausten välillä kuluttaa aikaa ja latailla akkuja missä haluan. Kunnianhimoisena tavoitteena on viime aikoina ollut opintojen suorittaminen kaiken säädön ohessa, mutta välillä aika ja energia tuntuvat olevan kortilla. Onneksi tunnistan itsestäni voimavaroja ja elimistön signaaleja siitä milloin pitäisi himmata. Jokaiselle on annettu niitä sopivassa määrin ja turha on alkaa vertailemaan itseään muihin. Voisi kuvitella että näin toimivat vain hiekkalaatikolla leikkivät lapset, mutta ei. Se kuva mikä mulla on erilaisista työyhteisöistä ei ole kovin ruusuinen ja onnellinen se jolla on hyvä duunipaikka.

Palautuminen unelmakympistä alkaa olla hyvässä vauhdissa ja leijuminen on lopetettu. Maanantaina hölkkäsin aamulla 9km+3x100m ja illalla 9km+3km niin että pyörähdin Harjulla morjestamassa Anteroa ym. Katselin kun Jaakko luukutti (5000m suorat kovaa kaarteet himmaten) rynkytysharjoitusta ja pumppasin samalla selkiä ja vatsoja. Tein myös parit aitakävelyt ja juttu luisti. Eilen juoksin jo reippaampaa 13km ja vauhti oli aika hyvää 3.50 luokkaa. Vasen pohje on ollu aika kireä kisan jälkeen, mutta olen treenit pystynyt kuitenkin tekemään. Eilen aamulla siis 8km+3x100m. Tänään aamun hölkkä 8km+3x100m ja illalla käynti radalla ennen hierontaa. Ohjelma oli 3km+3x100m 10x400m/200m hölkkäpal 70s pintaan+3km vr ja selkiä+vatsoja. Hain siis pikkasen tuntumaa nopeampaan juoksuun maltillisilla vauhdeilla.

Seuraava kisa taitaa olla 10. päivä Tampereella juostava 3000m. Sinne on siis ihan kivasti aikaa ja mies ehtii palautua sekä hakea kuntoa uuteen vääntöön. Ajatuksena tälle kesälle on myös alittaa neljä minuuttia tonnivitosella, mutta sen kummemmin en siihen aio keskittyä. Mielessä on jo Amsterdamin maraton lokakuun lopulla ja Saavalaisen Peten sanoin "lyhkäsen matkan kisat pitää vetää reenimielessä".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti