maanantai 7. toukokuuta 2012

tartan tuoksuu

Juoksija elää näillä leveysasteilla sitä vaihetta, jolloin haetaan tuntumaa urheilukentän pinnoitteeseen. Tuo kimmoisa tartan tai vaihtoehdoisesti nopea ja kovempi mondo vaatii askellukselta tiettyjä ominaisuuksia. Kun nopean juoksun vaatima herkkyys ja vauhdin sieto alkaa olla tapissaan syntyy myös tulosta. Yleensä vielä vaatii muutaman kisan alle ennen kuin omia kauden parhaita tai jopa ennätyksiä alkaa tulla. Maltti on valttia tässä niin kuin monessa muussakin asiassa tässä elämässä.

Eilen palauttelin lauantain kisasta puolipitkällä lenkillä Tommin kanssa. Kiersimme Laajavuoren taakse, mistä löytyi aika mäkisiä ja raskaita maastoja. Puhti jaloista oli poissa jo tunnin juoksun jälkeen, emmekä päässeet takakautta kierrettyä märkien teiden vuoksi. Paluu siis vuorenlenkin kautta takaisin Jyväskylään. Kilometrejä kertyi 21km.  Loppupäivän huilin.

Tänään aamulla tuntui, että rasitusta on edelleen kropassa. Siitä huolimatta venkoilin aamulla seiskalta 9km+3x100m, pyöräilin reilu parikymmentä kilsaa päivän aikana ja otin tunnin päiväunet ennen illan reeniä. Ohjelmassa oli kovia tonneja ja ne vaatii aina oman keskittymisensä. Ulkona oli itse asiassa ihan kohtalainen +10c keli ja aurinko paisteli. Tuulta ei juurikaan ollut ja Harjun kentällä oli tilaa juoksennella. Juoksin pitkällä paidalla, mikä oli pikkasen liian ohut sillä hartiat tahtoivat jäykistyä juoksun aikana. Lisäksi päivällä syöty pyttipannu ilmoittelin kolmannen vedon aikana, mutta sain rentoutettua itseäni sen verran että reeni onnistui. Tuloksena vedot aikoihin 2.58,57,55,52,48 ruhtinaallisella 3min palautuksella. Olisin pystynyt kahdenkin minuutin höntsäyksen jälkeen lähtemään uuteen vetoon, mutta tarkoituksena oli hakea hyviä vauhteja. Kohtalaisen hyvin onnistuinkin siinä ja kun ottaa huomioon viileyden ja kevään meitsi on ihan hyvässä vireessä.

Oheisohjelma illan reenissä oli verkat 4vr+4x100m (ne tonnit) ja 5x200m/200m hölkkäpal 31 sekunttiin+ hölkkää Arin kanssa Hippokselle 2km, missä salilla selkiä/vatsoja/kylkiä+aitakävelyjä+3km loppuverkkaa kämpille. Päivän kilsat 9+17.

Pääsin Keskisuomalaiseen pm-menestyksestä. Viikolla oli lehden toimituksessa asioinut Kauko Isomäki, joka oli toimittanut urheilutoimituksen Ilkka Kulmalalle adressin paremman urheilu-uutisoinnin puolesta. Samaisessa maanantain numerossa oli lisäksi juttu Jyväskylän katujuoksusta. 

2 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvältä näyttää maastoja ajatelen. Pikkasen keventelyä, niin se on siinä!

      ps. Piti kirjoittaa uusiksi kun e-näppäim hieman temppuilee ;)

      Poista