tiistai 29. tammikuuta 2013

kuntouttavaa liikkumista

Flunssa alkaa parantua pikku hiljaa ja voin palata reenien pariin. En tietenkään juoksun, sillä lupasin lääkärille olla juoksematta kunnes magneettikuvassa selviää mikä kantapäässä kutittaa. Oikeastaan nyt oli hyvä aika olla räkätaudissa. Monilla se kestää pari viikkoa ja ite selvisin 1,5 viikolla. Ehkä hyvästä kunnosta oli apua. Mieluummin olisin silti täysin terveenä. Aika mielenkiintoista, sillä tämän vuoden teema oli pitää vammat loitolla ja lihaksisto kunnossa. Vuoden vaihteesen asti kaikki meni kuin Stromsössa.

Eilen aamulla herätessä oli jo melko freesi olo. Sain Jaakolta rullat lainaan ja kilpapyörän minkä istutin telineeseen. Alkuillasta tunti kului melko mukavasti 120 sykkeellä lasten piirrettyjä katsellessa. Toi 120 sykekin teetättää jonkin verran töitä. En tiedä onko miehestä intervallien vetäjäksi. Parempi lienee tehdä ns. kuntouttavaa pyöräilyä, missä tärkeintä on että tekee edes jotain. Kyllä siitä aina hyvän olon saa kun on edes pikkasen kuntoillut.

Tänään säästin paukkuja iltareeniin enkä aamulla kuntoillut. Sain tehtyä aamupäivästä jotain opiskelujuttuja ja siitä tulee aina hyvä mieli kun edes jotain hyödyllistä on tehnyt. Mun filosofiaan kuuluu tehdä jotain joka päivä niin ei hommat kasaannu deadlinen lähestyessä. Ja ei se juoksukuntokaan täysin pohjalle mene jos esim kuukauteen ei pääse juoksemaan. Viime viikonlopun SM-hiihdoissa naisten kisassa viidentenä ollut Jyväskylän/ Huhtasuon hiihdon Sini Alusniemellä oli ollut kuusi viikkoa kipsi jalassa syksyllä ja nyt siis pärjäsi hyvin! Voisihan asiaa niinkin ajatella, että nyt kun tulee pakollinen juoksutauko saavat jalat huilia ja palautuvat. Lisäksi kun ohjelmassa on hierontaa ja niitä kuntoutusjuttuja ovat jalat varmaasti taas tuoreet keväällä. Pyöräilystä voi saada reisiin jerkkua, mistä ei ole juoksussakaan haittaa. Tänään siis tunti hiihtoa Laajavuoressa. Suksi piti yllättävän hyvin, vaikka keli oli pikkasen plussan puolella. Ehkä mun vahvat pitoteipit on sen verran toimivat kuten liisteri, mutta pääasia hiihtossahan on että suksi pitää. Alla oleva kalustokin on todella kallis. Maksoin koko paketista 150e vuonna 2005 kun akillesvaivoista kärsin.

Perjantaina on joka tapauksessa lento Castilloon, missä on kovat maastokisat. JKU:n joukkueessa juoksevat Henri Manninen, Jani Lakanen, Jaakko Nieminen ja M Takala. Pari vuotta sitten olimme Cinque Mulinin kuuluisassa neljän myllyn juoksussa Italiassa. Vuosi sitä ennen Bilbaossa Espanjassa ja sitä ennen Istambulissa Turkissa. Kaikki hienoja reissuja, vaikka olosuhteet on aina ollu aika raskaat kuten Istambulin mutakisa. Silloin oli kisapäivänä mielenosoitus käynnissä, kun järjestäjät olivat jyränneet reitin puskatraktorilla tasaiseksi. Harmi vain, että oli satanut ja reitti muuttunut mutaiseksi. Nilkkoja myöden tuolloin talsittiin ja olin paras JKU:lainen! Tuolta löytyi linkki vanhaan tekstiin vuodelta 2009

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti