sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Lopez Lomong jne




(kirjoitettu perjantaina) 
Juoksuleiri loppuu huomenna, kun lennämme Lanzaroten saarelta Suomeen. Siirtymä Fuerteventuran saarelta tapahtuu 25min laivamatkalla. Siitä on vielä tunnin bussimatka lentokentälle. Lentokone laskeutuu Vantaalle klo 22.00 ja jos matkalaukkuja ei tuntikaupalla tarvitse odotella pääsee juoksija ajoissa nukkumaan veljen kämpille. Huomenna ehtii aamulla juosta vielä jonkun lenkin, mutta muuten nyt on tärkeää keskittyä vain palautumiseen. Alla on aamulla juostu 20km lenkki hyvällä kululla ja illalla ajattelin vielä hölkätä kevyen kasin.

Mukavaa kun juoksu vihdoin loppuleiristä alkoi kulkea. Eilinen ratareeni yhden päivän palautuksella kulki erinomaisesti. Juoksin Rosarion kentällä 15x400m 200m eli noin 1min hölkkäpalautuksella siihen 70 sekunnin pintaan. Tarkat ajat olivat 71/72/71/70/71/70/70/70/69/70/69/69/68/68/ ja 66. Päälle rullailin vielä nurmella 10x100m ja tuntuma oli varsin hyvä. Verkkaa reeniin tuli 4km ja 3x100m+ pikkasen pakara/polvennostojuoksua ja venyttelyä. Reenin päälle tein muutamat aitakävelyt, syväkyykkykky- ja päkiähypyt. Kuvasin ne videolle ja selkeästi näkee, että ukko on vielä jumissa. Loppuverkkaa tuli 3km takaisin bussiasemalle. Markku teki myös omaa treeniään ja kehui hyvää kulkua.

Tähän on siis hyvä päättää lyhyt aurinkoleiri. Positiivista on ollut auringonpaiste+lämpö, hyvät juoksumaastot sekä hyvä seura. Urheilukentällä käynti on myös onnistunut kivuttomasti ja palautuminen on aina lähtenyt hyvin käyntiin edullisilla (2-3e halvempaa kuin Suomessa) illallisilla. Lounaat on ollu vähä köykäisempia, mutta esim tänään söin lenkin jälkeen uudestaan aamupalan (puuroa ja leipää), mistä tuntia myöhemmin hampparia ranuleilla. Ok kyseessä ei ole optimiruokaa, mutta ihan ok ja illalla tulee aina syötyä kunnolla.

Samaisella lounasreissulla kävin myös ostamassa hiusvahaa lyhennettyyn lettiin sekä yrittämässä lähettää eilen kuvattua videota youtubeen. Netti oli niin hidas, että millään ei tahtonut lataus onnistua eikä myöskään hotellilla. Siellä 10 tuntia maksaa 10e ja kaksi kertaa tämän leirin aikana ostin tuon. Vapaa-ajalla olen lueskellut Juoksija-lehteä sekä kirjaa Lopez Lomongista. Kirja on ollut varsin koskettava kertomus sudanilaisesta pojasta, jonka armeija kaappasi sunnuntaina kirkosta muiden lasten tavoin ajatuksena tehdä hänestä lapsisotilas kaverin ollessa vasta 6vee. Poika kuitenkin karkasi ja käveli kavereiden kanssa kolme päivää ja eksyi Kenian puolelle Kakuman pakolaisleirille, mikä on nykyään maailman suurin. Siellä hän vietti kymmenen vuotta, ennen kuin USA päätti ottaa 3500 näitä ”lost boyta” pakolaisina. Lopepe eli Lopez sai näin toisen mahdollisuuden ja alkoi juosta. Mies oli Pegingin ja Lontoon olympialaisissa, eli aivan heinähatusta ei voi puhua. Molemmat vanhemmat löytyivät myöhemmin Keniasta, mikä voisi tukea keksittyä tarinaa. Sitä vahvistaa myös kuusi-vuotiaana tehty kolmen päivän kävely sekä myöhemmin pakolaisleirillä juostut lenkit ennen futistreeniä (30km leirin ympäri). Toisaalta kaverin ulkonäkö on mielestäni sudanilainen ja on hyvin mahdollista, että hänet on kaapattu lapsisotilaaksi. Kakuman pakolaisleirillä on viissiin miljoona asukasta ja siellä riittää töitä pakolaisjärjestöille. Olis joskus kiva mennä Afrikkaan töihin, mutta katsotaan nyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti