tiistai 15. tammikuuta 2013

Suomessa taas

Televisiosta tulee parhaillaan vuoden urheilugaala. Avasin television tunnin myöhässä, mutta uskon pääseväni mukaan tunnelmaan. Paikan päällä olevalle palkitseminen toisensa jälkeen saattaa olla melkoista väsytystaktiikkaa. Hyvä kuitenkin on, että muistetaan myös vanhoja mestareita ja taustavaikuttajia vuoden urheilijavalinnan lisäksi.

Kotiutuminen Jyväskylään ja Suomeen on siis tehty jo hetki sitten. Liikkeelle lähdettiin lauantaina siirtymällä Lanzaroten saarelle ja lentokentälle. Edessä oli kuuden tunnin ja 4500km mittainen lento. Helsingissä olin myöhään illalla ja menin veljelle yöksi. Sunnuntai aamulle sain iskeydyttyä SaavaPeten organisoimalle pitkälle (18km) porukkalenkille ennen Jyväskylään siirtymistä.

Kaksiviikkoinen Kanarian leiri oli kuin olikin onnistunut. Mitään ihmeempiä ei kunnolle tehdä parissa viikossa, mutta maiseman vaihto tekee varsinkin henkisesti hyvää. Arkirutiinien aloittaminen Jyväskylässä leirin jälkeen on aina yhtä tukkoista. Kiirettä pitää ja miljoona asiaa pitäisi tehdä yhden päivän aikana. Normaalien treenien lisäksi hoidettava arkirutiinit ja kaupassakin on käytävä. Eilen jaksoin käydä aamulenkillä 9km+3x100m ennen tulkkauskeikkaa ja luentoja. Ennen illan treeniä piti kuitenkin ottaa pikku nokoset. Ohjelmassa oli 600m vetoja kahdeksan kappaletta 1.45 aikoihin eli sellaista 3min/km rytmiä. Alle ja päälle oli 10x80m. Kroppa oli vedoissa aika väsyneen tuntuinen. Ekat pari juoksin elvistellen hihattomalla paidalla. Hartiat sai kuitenkin kylmää viileässä hallissa ja nöyrtyen kiskoin teepaidan päälle. Verryttelyt olivat 4+3km.

Tänään tiistaina tunsin itseni vielä väsyneemmäksi. En saanut nukuttua yöllä kovinkaan hyvin ja puoli kahdeksan herätys oli liian aikainen. En mennyt aamulenkille vaan raahauduin yliopistolle yhdeksäksi. Sain puhuttua, että korvaan luennot kirjatentillä ja palasin takaisin kämpille. Mieli teki mennä takaisin nukkumaan, mutta ulkona oli valoisaa ja lähdin aamulenkille. Kroppa tuntui väsyneeltä ja aamun 9km+3x100m jäi päivän ainoaksi lenkiksi. Illan reeninä oli hierontapöydällä rötväystä tunnin verran. Lihakset olivat aika kireällä ja selkeästi kaipasivat kunnon möyhennystä.

Vuosi 2013 on siis vaihtunut ja kevät on hetki hetkeltä aina lähempänä. Se taas piristää kun tietää tärkeiden kisojen lähestyvän. Päivät ovat edelleen pimeitä ja kello neljältä on jo mustaa. Meitsi ei ole pimeän ystävä ja varsinkin valoisasta tulon jälkeen harmaus väsyttää välittömästi. Syksyllä melkein ehdin jo tottua pimeyteen. No ei muu auta kuin nukkua paljon ja hakea lenkkiseuraa pitkille lenkeille. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti