keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Loma jatkuu



Leiri etenee painollaan. Maanantaina päätin aamulenkin aikana juosta yhden pidemmän ja huilailla loppupäivän. Jaloissa tuntui edellispäivän kisa ja ukko oli muutenkin puhki. Loppupäivä meni kirjaa lukiessa ja kahvitellessa Markun kanssa keskustassa. Kävimme pienellä juna-ajelulla kylään tutustuen. Päivä oli aika pilvinen ja tuuli kävi. Saatoin saada siinä vähä kylmää, sillä olo muuttui tukkoiseksi. Tiistaina katsoin järkevämmäksi jatkaa kevyttä lenkkeilyä. Aamusta olo oli todella tukkoinen kun lähdin juoksemaan dyyneille. Maisemat olivat aivan huikeat ja mieli oli kirkas. Dyynit ovat kuulemma Euroopan isoimmat ja hiekka on kulkeutunut ilmeisesti Afrikasta 150km päästä satojen vuosien aikana. Sitä on tuonut hiekkamyrskyt tai veden pintaan tippunut hieno hiekka. Joka tapauksessa alue muistuttaa Saharaa ja näin talvella hiekka on ehkä hiukan kosteampaa ja soveltuu juoksemiseen. Askel ei uppoa juurikaan ja stimmunki on muutenkin mainio. Kiersin kevyen kympin lenkin ja päätin palata illemmalla uudestaan.

Päivä meni kännykkää rämpätessä ja Lopez Lomongista kertovaa kirjaa lukiessa. Lounaaksi teimme Markun kanssa pasta, pussikeitto ja tonnikala yhdistelmää. Coctail osoittautui aika maukkaaksi eikä hinta päätä huimannut. Ruisleipää molemmat toivat pussikaupalla Suomesta ja maha saa tarvitsemaansa kuitua. Olemme aina iltaisin käyneet jossain ulkona syömässä kunnon lihaa. Hintataso on 2-3 euroa halvempi ruuissa kuin Suomessa ja ainakin yksi kiinalainen on älyttömän hyvä mättöpäpaikka.

Majapaikkana tällä leirillä on Apartementos Alisios Playa huoneistohotelli, missä majailee paljon brittejä. Mahdollista olisi ostaa täydellä ylläpidolla paketti, mutta 20e per nuppu majoituksesta ilman ruokia ei ole paha hinta. Portugalissa voisi olla vielä edullisempaa, mutta kyllä meidänkin huoneeseen mahtuisi yksi jamppa olohuoneeseen kustannuksia jakamaan. Pihalla on uima-allas, joka lähinnä käy kovista reeneistä palautumiseen. Yöllä kun lämpötila laskee sen verran, että vesi on viileää.

Corralejossa hyvää on se, että kaikki on lähellä. Kaupunki on sen verran pieni, että autojakin on vähän. Iltalenkillä päätin juosta rantaa pitkin etelään, missä sijaitsee kaksi isoa hotellia sen aavikon reunamilla. Matkan varrella oli surffareiden tuntema FlagBeach. Ilmeisesti aallot ja tuulet ovat loistavat tuuliurheiluun ja MM-kisojakin on täällä järjestetty. Juoksin 5km yhteen suuntaan rantaa seuraillen ja hotellien jälkeen kurvasin aavikolle ja palasin isoa tietä takaisin Corraleokseen. Matkaa tuli 15km ja päälle rullasin 6x100m. Aamulla olin rullaillut kevyesti 10x100m pikkasen tuntumaa hakien. Hiekalla juoksu väsyttää jalkoja ihan eri lailla, mutta onpahan se nylkyn voimaharjoittelua. Aamulla olin lisäksi tehnyt meitsin lihaskuntoreenin lenkin päätteeksi.

Tänään olisi ajatuksissa juosta reipasta, mutta aamulla ei meinannut millään päästä sängystä 10h yöuntenkan jälkeen ylös. Se on aina merkki siitä, että mies on väsy ja kroppaa on kuunneltava. Meinasin jo juosta reippaan aamulla, mutta tyydyin 11,5km+2x100m ulkoiluun ja turismiin. Kävin kuvaamassa läheistä tulivuorta ja palasin hotellille. Make eli Tadesse veti 15km

Reenejä voi kattella Garminin palvelusta:  http://connect.garmin.com/profile/gaselli

Kuvia Kanarian reissulta voi katsella Instagramista, minne olen ahkerasti kuvia laitellut (pitää ehkä kirjautua eka):
Instagram

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti