lauantai 2. kesäkuuta 2012

Parkano



Välillä on hyvä palautella ja latailla akkuja. Kympin kisa Tanskassa oli parisen viikkoa sitten ja nyt voisi jo uutta kisaa juosta. Päätin kuitenkin olla juoksematta Espoossa, vaikka sielläkin olisi ollut tarjolla kisa. Sen sijaan starttaan Tampereella ensi sunnuntaina ja katsotaan millaisen juoksun saan aikaiseksi. Puheissa on ollut myös juosta Jämsän kestävyyskarnevaaleilla kuningasmatka ratakymppi, mutta katsotaan tuleeko äijiä viivalle. Jos tulee hurjia, niin meitsi joutuu jojottamaan kovassa alkuvauhdissa ja toivoa että kestäisin katkeamatta maaliin. Hyvin onnistuessaan pystyisin vielä alentamaan edellistä alitusjuoksua muutamilla sekunneilla ja näin siis olisin "nopeampi" kuin valmentaja Antero. Saas nähdä kuitenkin miten käy. Juhannuksena olisi sitten kolmonen ja pikkasen Kuopiossa Alpo Nyröselle lupailin juosta Saarijärvellä lauantaina. Katsotaan nyt kuitenkin miten äijiä tulee viivalle ja teen päätöksen sen mukaan.

Tulin tänne Parkanoon nukkumaan ja reenailemaan. Keli on ollut kolea ja sateinen, mutta se ei menoa ole haitannut. Nukuin viime yönä 11 tuntia aamulenkille lähdin kymmenen maissa. Innostuin juoksemaan lauantaiseen tapaan kevyttä reipasta ja 10km aamulenkki sujahti arviolta 3.50-4.00 min vauhdilla. Tämän jälkeen värkkäsin kandin työtä, joka siis käsittelee maahanmuuttajien kotoutumista liikunnan avulla. Mielenkiintoinen aihe, mutta "tutkimustyö" etenee verkkaisesti. Seuraava askel olisi haastatella kuutta Jyväskyläläistä urheiluseuraa sen tiimoilta, onko heillä maahanmuuttajia seuran toiminnassa ja olisiko heillä kiinnostusta aiheeseen.

Päivällä tuli pyörittyä kaupoilla ja kävin mm. vanhassa kesätyöpaikassani sekatavaraliike EuroHamsterissa. Ostin karkkia ja suklaata, sillä menossahan on se kevyt jakso! :) Iltapäivästä piti ottaa vielä päiväunet ja lueskella Dean Karnesin Ultramaratoonari kirjaa. En ylipitkistä matkoista kovinkaan perusta, mutta kirja on hyvä ja mukaansa tempaava. Kuudeksi hölkkäilin 7km vanhalle tutulle Pahkalanniemen urheilukentälle. Meitsin juoksu-ura käynnistyi sitä kiertävällä 1km mittaisella pururadalla, missä juoksin elämäni ensimmäiset urheilukisat. Vuosi oli 1995 ja olin lukion ekalla. Samaan aikaan aloitin lenkillä käynnin ja ekojen lenkkien pituus taisi olla 3km Viinikan pururadalla ennen illan urheiluruutua.

Pahkalanniemen pururata valmistui 1983 ja suuruuden aikaansa se eli kymmenen vuotta myöhemmin. Matti Ahosen johdolla pojat pärjäsivät maastossa, viesteissä ja radalla. Ite en vielä joukkueisiin mahtunut, enkä tainnut omistaa seuran virallista kisapaitaa missään vaiheessa. Verkkapuku sen sijaan löytyy kaapista ja on sitä vanhaa mallia.

Niin reeni oli 10x100m rentoja rullauksia nurmella sekä 6x80 terävästi kiihdyttäen radalla myötätuuleen kävelypalautuksella, minkä aikana muutamia kuopaisujuoksuja. Kuvasin reenin jälkeen videonpätkän ja se löytyy tuosta ylhäältä.

Viikon reenejä: Torstaina aamulla 9km+3x100m ja illalla 4km+5x100m+15x400m/200m hölkkäpalautuksella aikoihin 69sek ja vika 65sek+3x80m terävästi+3km v. Treeni oli varsin mainio ja hyvä kestoreeni. Ilta vierähti JKU:n kevätkauden avajaisissa Könkkölässä.

Perjantaina vain 9km+3x100m aamulla ja illalla Parkanossa 10km+2x100m

2 kommenttia:

  1. 10000m: 30.11,83 (-08)
    Vielä vanha aika profiilissasi tuolla oikealla.

    VastaaPoista
  2. Ohoh, pitääpä korjata tuo hirvittävä vääryys!

    VastaaPoista