torstai 21. kesäkuuta 2012

Juhannus 2012


Keskikesän juhannus tekee tuloaan. Odotukset sitä kohtaan ovat joka vuosi aina jonkin asteiset. Sateenkaaren päästä pitäisi löytyä se aarrearkku. Ehkä on parempi olla ottamatta turhia paineita mistään ja antaa vain asioiden tapahtua. Meitsi ainakin nauttii elämästä sen minkä pystyn. Eilinen Jyväskylä Games Harjulla oli ainakin niin hieno tapahtuma, että sasse. Paikalla oli paljon tuttuja, juoksu kulki ja stimmunki oli hyvä. Toivottavasti saan nauttia vielä vuosikymmeniä juoksun tuomasta hyvästä olosta.

Viime päivinä eivät työt ole miestä liikaa rasittaneet. Tulkkaustuntien määrä laskee aina kesällä ja silloin on hyvää aikaa nautiskella kesästä. Tekemistä riittää kuitenkin, sillä kandin työ on aina mielessä kun vain on hetki vapaa-aikaa. Olen saanut haastattelut lähes tehtyä, mutta sitä tutkimusongelmaa on vielä syytä terävöittää.

Maanantaina tein valmistavan harjoituksen kisoja silmällä pitäen. Mun piti seiskalta olla jo tulkkaamassa, joten aamulenkki jäi tekemättä. Verkat 4km Harjulle+3x100m avarit ja sitten lähdettiin iskemään 200m vetoja. Vedin ne melko reippaasti, alusta alkaen 30sek pintaan. Palautus oli lyhyt 200m eli noin 1,5min. Ite kellotin 29 alkuisia aika monta, mutta happoa ei liika kertynyt kinttuihin. Verkkasin kilsan verran ja tein 10x6 aitakävelyitä, 2x10 syväkyykkyhyppyjä, 2x1min päkiähyppyhä +4km verkkaa ja selkiä/vatsoja+2km lisäverkkaa kämpille. Olotila illalla oli taas aivan älyttömän mahtava, että ei meinannut pystyä keskittymään mihinkään.

Tiistaina verkkailin aamusta 9km+2x100m ja illasta 10km+6x100m ammattikorkeakoulun takana sijaitsevalla hyvällä hiekkapätkällä. Eilen keskiviikkona olin koko päivän maahanmuuttajien leirillä, missä pelailin pikkasen polttopalloa ym ulkopelejä. Aamulenkki jäi väliin ja jalat tuntuivat hyviltä.

Kuten mainitsin Harjulla oli hyvä meininki päällä kun saavuin kisapaikalle pari tuntia ennen starttia. Hain numerolapun ja menin jututtamaan poikia pukukoppiin. Hiukan ennen starttia Osku hyppäsi 228 ja nostatti tunnelmaa meille sopivasti. Takasuoralla tuuli kuitenkin aika voimakkaasti ja hidasti pikkasen vauhteja. En osannut juosta kovin hyvin porukassa vaan jäin ekan kierroksen aikana sen hännille. Nousin sieltä pikku hiljaa ja 300m ennen maalia olin Pennasen peesissä. Ajattelin tempasta miehestä oli, mutta en onnistunut. Maalissa mies oli edellä puoli sekunttia ja ite olin saman verran edellä seuraavaa. Voitto kotikentällä jäi siis ottamatta, mutta oma aika 4.02.83 tyydytti kohtalaisesti. Takareidet ja pakarat oli aivan hapoilla kisan jälkeen, mikä kertoo että oikeilla lihaksilla tuli työstettyä. Valmentaja ja Jaakko kehui juoksutyyliä ihan hyväksi ja siltä se tuntuikin. Ens kerralla parempaa ja SM-viesteissä tavoitteena on välivuoden jälkeen taas JKU:n köörillä saalistaa mitali.

Huomenna on yksi Juhannuksen kohokohdista eli Kiimasen savulenkki Lannevedellä. Tapahtuma kerää vuosi toisensa jälkeen vanhalle vesimyllylle 500 juoksijaa ja tunnelma tapahtumassa on mainio.

Ohjelma
  • 10.00 Ilmoittautuminen alkaa (lapset maalialueella, patikka peltoparkin kulmassa, kilpasarjat ja norttisarja myllyn alin kerros)
  • 11.00 Lasten juoksut, Tähtitaivas-orkesteri soittaa
  • 11.45 Juhannusrauhattomuusjulistus
  • 11.50 Kiimasen Hölkkähumppa: Tahtitaivas ja yleisö
  • 12.00 Savulenkin lähtö, komisario Pertti Koivunen
  • 12.10 Tahtitaivas soittaa
  • 13.00 Jose Manuel Epsanjasta
  • n.13.20 Palkintojen jako
Osallistua voit juosten, hölkäten, sauvakävellen, kävellen, kontaten, rattaissa istuen tai ystäviä tavaten ja kulttuuria ja juttuja kuunnellen! - ei jäykkää ennakkoilmoittautumista, päätöksen osallistumisesta voit tehdä H-hetkenä... ja jäykkää tässä tapahtumassa ei ole kun korkeintaan palkintona matkaan lähtevä rautakanki!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti