lauantai 16. kesäkuuta 2012

Jämsä syteen tai saveen


Jämsässä on jälleen käyty perinteiset kestävyysjuoksukarnevaalit. Samassa yhteydessä olivat myös pituus ja kolmiloikka sellaiset. Miesten pituudessa hyppääjät intoutuivat nylkkyjuoksijoiden saartamana varsin huikeisiin suorituksiin. Näköjään kestohenkinen ilmapiiri siivittää myös teholajien edustajia. Ite olen ainakin sitä mieltä, että pukukopissa nylkyillä on aina paras meininki päällä ja juttua riittää.

Meitsi valmistautui viidelle tonnille varsin huolellisesti eilen. Saunoin, söin rutkasti sekä huilin. En rasittanut itseäni liikaa käännöksillä enkä kandin työllä. Siivoamistakin pyrin välttelemään parhaani mukaan. Elämän perusjuttuja kuten on kuitenkin pakko harrastaa aina ja nehän tuovat vain mielekkyyttä tekemiseen. Anteron auto joka tapauksessa poimi mut kyytiin puolilta päivin. Aamulla herättelin itseäni 4km kevyellä hölkällä. Stimmunki tuntui varsin hyvältä, joskin jotain latteutta oli ilmassa.

Perillä Jämsän urheilukentän pukukopissa alkoi spekulaation tulevan aikuissarjalaisen, Jussi-Pekan kanssa; nylkkyjä ei näkynyt kuin kolme kappaletta vaikka heitä oli kyllä huomattavasti enemmän ilmoittautunut vitoselle. Verryttelyssä 4km heitä ei edelleenkään näkynyt ja aloin jo aavistella pahaa. Pennanen ja Tuokko jättivät tulematta viivalle ja juuri heidän arvioin etukäteen olevan mun tasoisia juoksijoita. Kauhee ajatustyö käyntiin ja mietin siirtymistä tonnivitoselle, jolloin pitäisi maksaa jälki-ilmoittautuneen maksu 20e. Päätimme kuitenkin Anteron kanssa että starttaan kisaan meni syteen tai saveen. Yritin tsempata henkisesti itseäni ajatuksella, että Sandra Eriksonkin pystyy tyrkkäämään kolmosen esteet kovaa yksin omalla vedolla juosten. Puhumattakaan Jonas Rinteestä, joka Harjulla juoksi kasin omalla vedolla aikaan 1.54. Meitsi on kuitenkin meitsi ja tunnen itseni melko hyvin.

Urheilu on fyysisen puolen lisäksi myös henkistä. Tämä nähtiin tämän päivän päälähdössä eli miesten 10000 metrillä. Ilta kahdeksalta juostussa kisassa keli ei ollut vielä täysin optimi vaan takasuoralla tuuli voimakkasti vastaisesti. Kisaan kovin tavoittein lähteneet Henri ja Tuomas joutuivat molemmat pahemman kerran pettymään suorituksiinsa (keskeytys ja puolen tunnin päällitys). Iso päämäärä (29min ja EM-kisat) siinsi poikien mielessä, mutta taitaa valitettavasti jäädä väliin. Hyvin molemmat on silti juossu ennätyksensä tällä kaudella ja siihen voi olla tyytyväinen. Tuomas on ollut edelliset 1,5v telakalla eli siihen nähden pieneen tyytyväisyyteen voi olla aihetta.

Meitsi starttasi kisaan siis lähinnä reenimielessä. Juoksin sen mikä tuntui rennolta ja tällä kertaa se oli 3min vauhtia. Pojat uskaltautuivat hienosti peesiin mukaan ja sain siitä itsekin virtaa. Kolmosen väliaika taisi olla 9.06 kun päätin lähteä kiristämään vauhtia. Selostus toimi todella ammattimaisesti Jämsän kisoissa ja pystyin kisan aikana tekemään jopa jotain älyllistä pohdintaa. Laskeskelin takana tulevien poikien juoksevan reiluja omia ennätyksiä ja se toi itsellekin hyvää mieltä. Suomessa nimittäin tarvitaan niitä pitkän matkan menijöitä, jotka uskaltavat juosta vitosta ja kymppiä. Kisan jälkeen olikin hyvät keskustelut loppuverryttelyn aikana ja kovasti tsemppasin Mikkoa ja Markusta (minuutin ja toisella 10sek enkkaparannus).

Vitosen vikan tonnin vetäsin 2.50 tuntumaan eli melko lailla täysiä siis ja pystyin kuin pystyinkin alittamaan sen maagisen 15 minuuttia. Kyseessä on A-luokan tulos, jolla pääsee Kalevan kisoihin myös ensi vuonna. Tänä vuonna näyttäisi siltä, että heinäkuulla on tosi vähän hyviä kisoja ja se taitaa mennä reenailuksi. Hyvä olisi ollut saada muutamat hyvät kisat tähän kesäkuulle, mutta Köpiksen kymppi kyllä hyvittä koko kesän. Taivoitteena on edelleen silti 4min alitus tonnivitosella ja katsotaan juoksenko sitä keskiviikkona Jyväskylä Gameseissa.

Loppuverryttelyt olivat tänään 4km avojaloin nurmikolla+2km lisälenkkiä Jämsäjoen rantaa. Shellillä kävin syömässä lounaspöydästä ja nautiskelin loppupäivän katsellen muiden edesottamuksia. Juttua ja tuloksia Hevoskuurissa.

M 5000 m: 1) Miika Takala JyväskKU 14.57,47, 2) Mikko Syren LappUM 15.20,13, 3) Markus Hämäläinen HamPo 15.28,50, 4) Jussi-Pekka Lemettinen JyväskKU 16.24,49, 5) Konsta Vilkman PadasjY 16.25,13, Oskari Pennanen JuuanJä DNS, Henri Vanha OulNMKY DNS, Rami Tuokko TuUL DNS, Kalle Keskipoikela LapLu DNS.



Kisaturistit? Osku Torro Korkeushyppääjä

2 kommenttia:

  1. Kyllä 15 min alitus omalla vedolla on hyvä suoritus ja varsinkin se viimeinen tonni oli tosi hyvä. Se kertoo, että varaa on tasaisella vedolla hyvässä kisassa paljon parempaan, ainakin alle 14.40. Paljon parempi toi veto oli kuin se Tampereen kolmonen, koska 8.40 kolmosella ja 15 min vitosella ovat suhteessa suunnilleen samanarvoisia tuloksia ja nyt toi meni ilmeisesti aika helposti, kun taas Tampereella taisi olla kaikki pelissä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Zeta, mies se jaksaa tsempata! Itekin olen omaksunut sen roolin ja esim eilen kannustin vitosen poikia löytämään se aito ja oikea pitkä ratamatka. Muuta roolia mulla ei ole annettavanakaan suomalaiselle kestävyysjuoksulle.

    Eilinen oli hyvä reeni ja sillä selvä. Jälkikäteen ajateltuna munhan olisi kuulunut saada myös SUL:n palkaama jänis vaan eipä näkynyt eikä kukaan ottanut yhteyttä!

    VastaaPoista