keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

kultaa tuli

Meitsi on tänä kesänä jo voittanut kultaa. Päätin asiasta tänään lenkillä. Päätavoite eli puolen tunnin alitus on tehty ja kaikki mitä sen päälle tulee on vain plussaa. Näin pystyn nauttimaan edessä olevasta kesästä ottamatta turhia paineita. Näistä jälkimmäinen ei taida onnistua, sillä meitsi tarvii suoriutuakseni parhaalla mahdollisella tavalla pientä henkistä piinaa ja hampaiden kiristystä. Usein on niin, että jos ennen kisaa on liian hyvä fiilis tuloksena saattaa olla keskinkertainen suoriutuminen. Niin sanotulla vakavalla kilpaurheilulla ja kilpakuntoilulla on ero juuri siinä, että jälkimmäisessä jamppa saattaa olla tyytyväinen aina suoritukseensa. Olemme puineet oheista dilemmaa Jounin kanssa lenkillä useasti.

Eilen palauttelin aamusta tunnin (13km+3x100m) juosten ja illasta ennen hierontaa väsyneen kympin+3x100m ja 5xpenkillenousuja. Tänään tein 9km+3x100m aamusta ja illasta 15km puolireipasta 150 sykkeellä 4min vauhtia niin että joka kilometri oli 10sek spurtti. Lenkki kulki osittain asvaltilla ja heti huomasi kuinka kova asvalttipinta oikeasti on. Ei nyt yhdestä lenkistä mene tukkoon, mutta kesällä asvalttia tulee välttää.

Vanha kamu Erik Hass on yläkuvassa. Piti kaivella vanhoja arkistoja ja etsiä jotain positivisia fiiliksiä tuova kuva. Kuvan kisa oli 2007 muistaakseni ja Saksan puolimaraton mestaruuskisat. Juoksin silloin 67 alkuisen ajan ja olin tyytyväinen.


4 kommenttia:

  1. nyt sitte vaan Helsingin em-kisojen raja tai ees b-raja seuraavsks. siinähän hyvä tavoite.

    VastaaPoista
  2. joo eihän se oo ku parin sekunnin parannus per kierros. Olispa se mahtava juttu. Mut se sehän oiski jo oikeesti tosi kova tulos!

    VastaaPoista
  3. onks tietoo mihin mennessä toi raja pitää olla tehtynä? Käsittääkseni osa valinnoista on kyl jo tehtynä. Kai siinä kuiteski joku takaraja on.

    -j

    VastaaPoista
  4. Eiköhän EM-kisoihin pääty ilmoittautuminen viikoa ennen kuten muihinkin arvokisoihin. Kilpailukalenterin kautta vaan ilmoittautumaan jos siltä tuntuu!

    VastaaPoista