sunnuntai 20. helmikuuta 2011

SM-hallit 2011 Myllypuro

Kestävyysjuoksu ja urheilu yleensäkin on hieno juttu. Se tuo sisältöä elämään ja toivoisin jokaisen nauttivan siitä. Tämän päivän kisaan olin asettanut muutamia tavoitteita. Aiottua tulosta en saavuttanut, mutta toisen saavutin. Olin päättänyt nauttia ja juosta ilolla meni hyvin tai huonosto. Vähän niin kuin Ryan Hall kirjassaan Running with joy kirjoittaa. Jotain voi ärsyttää kirjan hengellinen sisältö, mutta toivoisin jokaisen löytävän ilon elämäänsä.

Fiilikset ennen kisaa olivat hyvät. Keskiviikon valmistava reeni meni tosi hyvin ja jalat herkistyivät loppuviikkoa kohti. Juoksussa tuntui hyvä rytmi. Itse kisassa vedin kärjen takana ekan tonnin 2.53, en siis liian lujaa. Toinen porukka tuli kymmenen metrin päässä ja ihmettelin hiukan mikä mättää. Porukka otti minua pikkuhiljaa kiinni ja juoksu alkoi tuntua työläältä. Kalle tuli pari kertaa rinnalle, mutta ei mennyt ohi. Arvelin vaudin riittävän miehelle. Kaveria alkoi menemään ohi ja yritin vastata turhaa. Maratoonari Jaakko Kerokin kehittelin mainion loppuvedon omani hyytyessä tasaisesti. En saaanut sitä tarvittavaa rytminvaihtoa, jolla kisa olisi pelastettu. Maalissa makoilin hetken aikaa, mutta harmitusta ei pahemmin ollut. Olin yrittänyt parhaani ja se riittää.

Jälki spekultaatioina pari ratareeniä ei riittänyt, kaarrejuoksu vaatii omaa taktiikkaa ja maasto ja maantiekisa eivät olleet riittäviä rypistyksiä kuitenkaan. Lisäksi tournee on kestänyt jo aika kauan. Nyt alkaa perusmättö ja lentolippujen hommaaminen. Edessä on kiireinen viikko ja pyrin hoitamaan rutiinit pois alta. Mielekäs elämä saa jatkoa.

4 kommenttia:

  1. Joo, oli hyvännäköistä touhua, Irlanti tais vielä painaa jaloissa.

    Tapasin myös valmentajasi.

    VastaaPoista
  2. Joo, on selvää että sulla ei ollut normaali kulku päällänsä SM-halleissa. 8.40 kolmosella ja 15 min vitosella ovat suunnilleen samanarvoisia tuloksia ja kun vedit Irlannissa vitosen alle 15, niin olin aika varma, että juokset kolmosen alle 8.40. Olisiko tulos ollut toinen, jos et olisi tehnyt valmistavaa harjoitusta viikolla lainkaan, vaan vetänyt pelkkää kevyttä? Takana oli kuitenkin Irlannissa kaksi kovaa kisaa ja niistä kenties palautuminen kesken ja sitten niitataan vielä kahden kisaviikonlopun väliin valmistava harjoitus...

    VastaaPoista
  3. Vaikee sanoa, mulla eka hallikisa on ollut aina hyytyvä eli ukko ei kestä hapotusta. Niin myös eilen. Tuntuu että kunto olisi kyllä parempi. Alun peesailulla olisin varmasti paremmin juossut lopun. Tournee on ollu aika kova. Tiistaina oli kyllä palauttava hieronta ja maanantai lepo matkustelun vuoksi. Ei se keskiviikko juntturaan vetäny vaikka vauhdikkaita vetoja olivatkin.

    Aika jännää sinänsä, että fiilis oli hyvä ja tuntuma myös. Silti kaikkein heikoin esitys ikinä SM-halleissa..

    VastaaPoista
  4. Running with Joy vetelee viimeisiä viikkojaan täällä ja monta hyvää juttuahan sieltä on jo mukaan tarttunut. Lukusuositus siis opukselle täältäkin! Ja pidä, Miika, toi sama asenne tulevissakin juoksuissasi tavoitteena - oli sitten kyseessä kisa tai tavallinen harjoitus. Sitä se yrittää Ryankin.

    Filippo

    VastaaPoista