torstai 3. heinäkuuta 2008

sätkiminen jatkuu

Eilen tuli sätkittyä vitosen ennätys 14.28. Ennakkoasetelmat eivät kuitenkaan lupailleet enaria. Viikonlopun eurooppacupin sählingit painoivat hieman siitä huolimatta, että pari kymmenen tunnin yötä nukuinkin. Lisäksi viime vuoden tapaan selkä jäpitti ennen kisaa. Viime torstain tonnit (2.51, 2.53, 2,51 ja 2,51) kertoivat kunnosta jotain ja maanantaina ei enää tarvinnut tehdä muuta kuin juosta 3x400m 66 sekuntiin. Mielestäni on tärkeää mennä aina kisaan palautuneena. Eikä niitä ennätyksiä kannata treeneissä tehdä vaan säästää paukkuja kisaan.

Se mikä omaa kautta on tähän asti on leimannut on turhien spedeilyjen vähiin jättäminen. Olen saanut harjoitella terveenä ja aamulenkkejä olen vetänyt normaalisti kesäkaudellakin. Aina väliin on ollut kisoja ja/tai ratatreenejä. Omasta mielestä perusnopeus on hieman parantunut ja juoksutekniikka pysyy paremmin kasassa. Salilla en ole käynyt talven jälkeen ja olen välttänyt kaikkea jumittavaa. Silti vedän usein lenkkien päälle kymmenen leukaa käsien vahvistamiseksi. bravuurina on ollut muutama loikka aamulenkin päälle loivaan mäkeen. Lisäksi olen huomannut, että kisaverryttely voi olla aika kevyt ilman kovia aukivetoja. Rentous on tärkein asia ja alle kolmen vauhtia pystyy lähtemään hyvinkin jos on vain malttanut palautella ennen kisaa.

Sunnuntaina testataan nopeuskestävyyttä tai mitä se nyt tonnivitosen matkalla onkaan. Alle neljä min olisi tavoitteena ja palvelee hyvin perjantain raastokymppiä ajatellen.

3 kommenttia:

  1. Hienoa Miika. Mies on niin hyvässä kunnossa, että ihan vain sua ja 30.00 rajan ensitreffejä varten on hankittu kaksi jänistä ensi viikon perjantaille. Säipän lisäksi myös Juki Kero tulee nakuttelemaan 72 kierroksia keulaan.

    Tervetuloa taas Turkuun. Kyl vaa Turku on sit hiano paik ihmise ol ja yrittää!

    VastaaPoista
  2. Takala kiittää erityiskohtelusta! Tavoite on kaikkien tiedossa. Mitä pidempään jänöt painelevat edellä, sitä parempi. Loppumatkasta voi joutua jo väläyttämään hammasrivistöä :)

    VastaaPoista
  3. Onnea uudesta ennätyksestä! Kaikkien aikojen kesä selkeesti tulossa.

    Ja jatketaan onnitteluilla huomisenkin johdosta: Hyvää 30v -syntymäpäivää! Rohkeesti vaan eteenpäin, mitä elämä sitten tuokin tullessaan.

    What's too hard for a man must be worth looking into.
    Kenialainen sananlasku

    VastaaPoista