tiistai 4. joulukuuta 2012

Treenit jatkuvat


Perjantaina kävin Jaakon kanssa vesijuoksemassa Vaajakosken uimahallilla. Ajattelin saunan lämmön tekevän hyvää flunssaiselle kropalle. Uima-altaan viileä vesi teki kuitenkin tenän ja meitsi oli aivan horkassa illalla. Ääni lähti melkein kokonaan ja lauantai meni levon puolelle. Itse treeni oli 45min vesijuoksua+200m uintia ja 7,5 minuuttia saunan lauteilla istuskelua hyvällä ryhdillä. Palautuksena mieto suihku ja pyyheliina oli puolikarkea.

Lauantaina opiskelin yliopiston kirjastolla ja morjestin ranskalaista vaihtaria nimeltä Jeremy. Kaveri juoksisi jos jalat kestäisivät ja pyöräilee sitten senkin edestä. Mieleen tulee pikkasen Erik Hass numero kaksi, hyvä tyyppi siis. Mun ääni oli aika vähissä ja piti yrittää säästellä äänijänteitä. Kirjastolla opiskelin sen sulkemisaikaan eli neljään saakka. Eks tempore kotimatkalla päätin piipahtaa Jaakon porukoiden liikkeessä ja teinkin samalla jouluostoksia. Hyvissä ajoin kun nekin hoitaa pois voi myöhemmin keskittyä olennaiseen eli suklaan syöntiin. Syyskuun ylimenokaudella tulikin mätettyä sitä ihan kiitettävästi ja nyt alkaa tunnelmat olla samat. Keskimaa muistaa joka vuotiseen tapaan kanta-asiakkaita Pandan suklaalla. Tänään siis kauppareissulla mukaan juhlapöydän konvehteja pussissa.

Sunnuntaina päätin jo raahautua lenkille, ettei täysin lihomiseksi menisi. Kivasti oli yön aikana satanut uutta lunta, mitä ei viikonloppuna tietenkään aurata pois. Onneksi yksi rohkea lähti lenkille kaveriksi eli vanha kilpakumppani/ vuoden nuorisovalmentaja Antti Leskinen. Juttua riitti hänen kanssaan ja Palokkajärven kierrettyämme mittarissa oli 20km.

Eilen olin Hippoksella kumikiekkoa kiertämässä isolla vaihteella. Kiersin sitä tonnin vetojen aikana 12km kun jokaiseen tonniin kierretään viisi kierrosta. Palautus oli 200m hölkkää, mihin ei saa kulua minuuttia pidempää aikaa. Matkaseurana oli onneksi Jouni ja Panu, joista tosin ei ollut vetomiehiksi. Herrasmiehen tavoin kiittivät hyvästä peesistä ja sain mäkin kivasti juttuseuraa. Kyseessa siis win-win tilanne. Vauhti ei ollut kuin 3.20 tuntumassa eli sellaista maratonrytmiä. Vikassa vedossa tyrkkäsin vikan 200m reippaammin niin tonni tuli 3.08:aan. Päälle vielä Anteron kehoituksesta 5x80m kun alle olin jo juossut samanmoiset. Verryttelyä tuli 4km+3km ja salilla käväsin tekemässä selkiä ja vatsoja. Kattelin myös Anssin komeata loikkimista aitojen yli ja samalla tein pikkasen jalkojen heilutusta aidan kanssa, mikä vahvistaa pakaraa.

Kelien puoleta olosuhteet eivät ole olleet siis aivan optimit. Eilen pakkanen huoteli -20c lukemissa, mikä äkkiseltään tuntuu hyytävältä. Tänään olin kuitenkin aamulenkillä 9km samoissa lukemissa ilman loppuvetoja. Illaksi sain mukaan lenkkikaveriksi Joonaksen ja juoksua tuli 15km paikkeilla. Kiirusta piti sillä kuudelta oli hieronta Timolla. Käsittely oli jälleen ammattimaista ja jalat tuntuivat herkiltä jo ruokakaupassa hieronnan jälkeen. Sieltä tulikin ostettua yhtä sun toista herkkua. Juu ei siinä mitään, treenit jatkuvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti