maanantai 17. joulukuuta 2012

Killerillä


Lauantainen Vaajakosken testijuoksu meni odotusten mukaisesti. Hölkkävaihde jäi päälle, eikä koneesta irronnut tehoja. Itse asiassa olin ihan tyytyväinen 3.30-40 vauhteihin. Ulkona juostuksi se on ihan hyvää vauhtia ja positiivistä tällä kertaa oli, että sunnuntain pitkälenkki kulki kivasti palautuneilla jaloilla.

Testijuoksun jälkeen kävimme perinteisellä pitsalla Penan kanssa sekä Pandan tehtaallakin tuli pyörähdettyä. Paljon en karkkia/suklaata ostanut, mutta valitettavasti kuormasta on jo alettu syödä. Oman filosofiani mukaan suklaa on urheilijalle ihan tervettä mättöä ja edistää palautumista. Maitosuklaa ei lievästi laktoosi-intoleratikolle ole paras vaihtoehto, mutta maistuu edelleen vietävän hyvältä. Kevääseen on vielä aikaa.

Sunnuntaina juoksimme porukalla erittäin hyvän lenkin. Mukaan lähti tällä kertaa suunnistajaihmisia nimeltään Matti Kärkkäinen, Juha Sorvisto ja SM-maastoissa kaksi kertaa meitsille pataan antanut Jere Pajunen. Kaveri juoksi Vaajakoskella ajan 33.30 meitsin hölkätessä päälle 37min. Joka tapauksessa mukavia poikia kaikki ja lenkki sujui todella mallikkaasti hyvässä seurassa. Ei haitannut edes tuulen puhaltamat lumikinokset pyörätiellä, kun juttua riitti Suomen Urheiluliitosta ja sen nykyisestä tilanteesta. Eipä suunnistuspuolellakaan taideta kylpeä rahassa, vaikka pojilla on aina rintapielukset täynnä sponssien logoja.

Sunnuntain ulkoilut oli jopa 27km ja pidempäänkin olisi tehnyt mieli. Sain kuitenkin hillittyä itseni, sillä illasta oli käyntiä elämäni ekaa kertaa Killerin raveissa. Hovihieroja Timo Taipale kymmenien vuosien kokemuksella ohjasti lajin saloihin. Iskin kaksi euroa ysilähdön Mr Henrylle, joka meni ja voitti lähdön. Sain takaisin 3,60e eli plussalle siis pääsin! Käynti Killerillä oli kaikkinensa ihana mielenkiintoinen kokekemus. Pääsin käymään myös talleilla katsomassa, kuinka hevosta valmistetaan kisaa varten, hoidetaan verryttelyt ja niin pois päin. Ei se paljoa eroa ihmisjuoksusta, vaan samat systeemit on hevosellakin kisoissa aina jännittämisestä ja hermoilusta lähtien. Mielenkiintoista oli myös seurata avausvedot radalla, lähtöauton taakse asettautuminen omalle paikalle, kisan kulku ja loppukiri. Juostava matka oli 2100m, kun usein ravataan 1600m tai jotain päälle 3km.

Niin tai näin maanantai koitti ja työt/ reenit jatkuivat. Nukuin melko pitkään ja yritin palautua viikonlopusta. Aamulla hölkkäsin 9km+3x100m hyvällä kululla ja ajattelin illallan reenissa juoksun kulkevan. Juoksu tuntuikin hyvältä, mutta jalat oli ehkä pikkasen väsyneet. Juoksin viisi 2000m vetoa tutulla 3.20 vauhdilla ja jätin vikan juoksematta kun tuohonkin piti tehdä töitä. Itse asiassa vikan vedon vikan tonnin juoksin 3.05 pikkasen vauhtia hakeakseni. Päälle juoksin 5x200m 32-31 vauhdilla, mikä tuntui olevan hyvä ratkaisu. Verkat oli 4km+3x100m ja 3km. Käväsin myös salilla selkiä ja vatsoja tekemässä. Hippoksella oli jälleen paljon tuttuja ja viihdyn siellä vuosi vuodelta entistä paremmin. Mietin asiaa kämpille verrytellessäni ja tulin siihen lopputulokseen, että urheilu on hieno asia.

Profiilini Garmin Connectissa:  http://connect.garmin.com/profile/gaselli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti