torstai 6. joulukuuta 2012

Itsenäisyyspäivää!


Tänään vietetään Suomen itsenäisyyspäivää. Tavalliselle pulliaiselle se näyttäytyy ylimääräisenä lepopäivänä ja hyvänä television ohjelmatarjontana. Tulkille se on yksi palkaton päivä, jolloin voi treenata ja nukkua pitkään. Noudatinkin kultaista ohjetta nukkuessani lähemmäs 11 tuntia. Olin vielä senkin jälkeen väsynyt ja mietin miten jaksan puristaa päivän tv-kovan. Etukäteen suunnittelin kiertäväni Jyväsjärven pyörätietä, reitillä millä joskus on maratonkin kulkenu. Jalkojen lihakset tuntuivat kipeiltä niitä lämmitellessäni ennen treeniä. Pakarassa oli kunnolla jumia ja luulen pakkasten purreen niihin hyvin. Tiistaina oli ollut hieronta, mutta sen vaikutus ei enää tuntunut.

Eilen piti vetää 3x10m min riepasta, mutta ulkona oli -20c vielä pakkasta ja ajattelin passata voimat tähän päivään. Niinpä juoksin Hippokselle 9km, missä vetäsin 10x100m/100m hölkkäpalautuksella melko rivakasti. Jälkeen päin ajateltuna nekin kipeyttyvät jalkoja entisestään. Päälle hölkkäilin hallilla 2km ja kämpille 3km vielä lisää. Aamulla olin ulkoillut 9km+2x100m.

Lähdin siis itsenäisyyspäivän ulkoilulle ajatuksella, että saatan jättää iltalenkin väliin jos kroppa tuntuu väsyneeltä. Ja tuntuihan se, sillä 3.50 vauhdin ylläpitäminenkin tuntui tuottavan tuskaa. Lenkkari lipsui pikkasen ja sentin lumikerros ja paikoittaiset liukkaat kohdat veivät tehoja askeleesta. Päätin kuitenkin olla panikoimatta ja olla nostamatta sykettä 170 tuntumaan, mikä mulla tietäisi 3.20 kilsavauhtia. Lauantaina saa kuitenkin taas reippailla parikymppiä ja säästän paukkuja sinne. Melkein olisi kannattanut Icebugit laittaa tänään jalkaan, mutta säästän niitä vielä huonommille keleille.

Reitin varrella tuli aika paljon ulkoilevia ihmisiä vastaan. Kuuntelin kuulokkeista perinteisesti Tiestoa, mutta miehessä ei ollut jytkyä. Reippaan osuus oli 13km ja verkkojen 2+2. Kämpille päästyäni odotti pari koneellista pyykkiä ja ruuan laitto. Arkiset askareet tiskaamisineen on ihan mukavaa puuhaa varsinkaan jos ei ole opiskelupaineita. Tänään en jaksanut niillä itseäni rassata. Tiskasinkin ja sen jälkeen loikoilin sohvalla. Telkkarista tuli itsenäisyyspäivän paraati ja Uuno Turhapuro Herra Presidentti. Siinä viihdettä tälle päivää. 


2 kommenttia: