tiistai 25. joulukuuta 2012

Joulupäivä ja kinkun sulattelua


Joulupäivä on käynnissä. Pitkään ei onneksi tarvinnut laiskotella vaan valmentaja oli laittanut jo miehekkään treenin täksi päivää. Ohjelmassa oli pidempiä pätkiä kohtuu kovaa raikkaassa ulkoilmassa. Pakkanen on onneksi lauhtunut, niin ei ainakaan ota hengityksen päälle. Lihaksiin lumella juoksentelu kuitenkin ottaa. Lähinnä sutiminen ja lipsuttelu, mutta tällä kertaa Icebugit olivat tarjoamassa pitoa tossun alle. Kovemmilla pakkasilla lumi on nihkeää ja normaali lenkkarikin pitää kohtuu hyvin.

Eilen jouluaattona kävin aamupäivästä hiihtelemässä tunnin verran Käenkosken maastoissa. Hiihtely oli talven ensimmäinen ja tuntuma sen mukainen. Kiersin 3km kierrosta kolme kertaa ja joka kerta homma sujui pikkasen paremmin. Uudelle lumelle ei vain suksi tahtonut löytää pitoa, mutta ihan tarpeeksi meikäläiselle.  Lainasin iskän suksia, jotka on ihan modernia mallia mutta sauvat kultaiselta 70-luvulta. Hyvin toimivat nekin, mutta ovat pikkasen painavat. Lasikuitu on muuttunut ilmeisesti köykäisemmäksi ja kahvaosakin kehittynyt. Joka tapauksessa hiihto oli ihan hauskaa pitkästä aikaa eikä reenin ollut tarkoituskaan olla hääppöinen. Hyvät fiilikset joka tapauksessa sain ja kropassa oli hyvä olo monta tuntia reenin jälkeen. Tunnelmallista oli myös ajaa autolla takaisin lumisessa maisemassa radiota kuunnellen.

Tänään nukuin pitkään niin kuin muinakin lomapäivinä. Puolilta päivin lähdin ulos juoksemaan reipasta. Lunta oli satanut ehkä pari senttiä ja siksi jalassa siis nastakengät. Pitoa löytyi ihan kohtalaisesti kovempaan juoksuun. 2km verkan jälkeen kiihdyttelin vauhtia reippaamman puolelle. Antero oli laittanut 5x11min juostavaksi, mutta muutin sen 4x3km mittaisiksi gepsi kun mahdollisti tarkkojen kilometrien seurannan. Akku vain lähenteli finaalia ja 6km jälkeen mittari näyttö sumeni. Sain kuitenkin muutaman kilsan mitattua ja koneen kalibroitua. Vauhti oli siinä 3.40-50 paikkeilla ja syke 160-65 hujakoilla.

Juoksin tällä kertaa vastakkaiseen suuntaan kuin sunnuntaina reipasta juostessani ja aikaa kului silloin 63min. Dj Tieston kappale soi tällä kertaa luureissa ja loppui vajaa kilsa ennen kotia. Laskeskelin jälkikäteen, että biisi kestää 58min ja siihen 3min lisää saadaan 61min. Juoksin siis pikkasen reippaampaa kuin sunnuntain reippaalla ja voin olla tyytyväinen. Nivuset oli pikkasen jäykkänä hiihdosta eikä kauheen herkkää ollut muutenkaan. Juoksu pysyi silti hyvin kasassa ja uskon harjoituksen menneen perille. Reeni siis numeroina 2km vr+ 4x3km 3.40-50 160-65 syke/1min palautus ja loppuverkka 1km reenivideota kuvaillen. Penkille nousut jätin tällä kertaa tekemättä jalat kun olivat aika kipeenä Icebugeilla juoksusta. Ne on aina vähä kovemmat kuin normilenkkarit, mutta toimii hyvin liukkailla.

Niin tai näin joulu alkaa olla vietetty ja mukavaa on ollut. Eilen jaettiin lahjat ja oikein joulupukkikin kävi kylässä. Joonatan oli asiasta ihmeissään ja mukava oli seurata pikkumiehen touhuja muutenkin. Suklaata ym herkkua tuli eilen syötyä niin paljon että alkoi olla jo ähky olo. Illalla väsytti aivan kauheesti varmaan siksi kun piti jännittää niin paljon mitä lahjoja sitä saa. Äiti oli laittanut herkullisen joulupöydän ja kinkkuakin on siis tullut maisteltua. Ei kuitenkaan niin paljon, että olisi alkanut lenkillä pistämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti