torstai 29. marraskuuta 2012

reenit jatkuu


Kohta on taas viikko kulunut viime päivityksestä. Aloitetaanpa treeneillä.
Lauantaina juoksin hyvän 21km reippaan Palokan kautta pikkasen alle 4 min vauhdilla. Lounaalle lähdin yliopistolle ja jatkoin päivää kirjastolla opiskellen. Seuraavana yönä alkoi tuntua, että flunssaa pukkaa päälle. Olotila ei ollut kuitenkaan kovin paha ja päätin lähteä kevyelle ja lyhkäselle sunnuntailenkille. Juoksentelin 16km Villen, Tommin ja juoksijatutkija Erkin kanssa. Miehellä oli juoksurattaat mukana ja kyydissä istuskeli vajaan parin vuoden ikäinen neiti Linda Tsigereda. Juoksu oli väsynyttä, mutta vauhti onneksi päälle 5min kilsavauhtia. Kämpille pääsin melko hyvissä voimissa ja loppupäivä meni asunnolla huiliessa.

Maanantaina kokeilin jo aamulenkkiä ja 9km+3x100m meni normaalilla rutiinilla. Iltapäivällä aloin kuitenkin jännätä ja skippasin tonnin vedot. Antero antoi luvan huilia ja hyvällä omallatunnolla siis otin löysästi. Tiistain aamulenkin jätin samoin väliin ja vasta illaksi menin Jaakon kanssa Vaajakosken uimahallille vesijuoksua tekemään. Alle juoksimme 2km Jaakko kun on saanut takareisileikkauksen jälkeen juoksuluvan. Jalkoja saa siis rasittaa iskuttamalla. Vesijuoksua teimme 45min ja mä uin päälle 100m.

Eilen keskiviikkona oli jo normali treenipäivä. Aamulla 9km+3x100m ja perinteinen lihaskuntoharjoitus ulkosalla sisältäen kyykkyyn ylös juttua, päkiähyppyä, askelkyykkyä ja penkillenousua. Jalat tuntuivat hyviltä ja ounastelin iltatreenistä tulevan vauhdikkaan. Se olikin vallan mainio kun ottaa huomioon, että keli oli mennyt pakkasen puolelle ja flunssa tuntui vielä pikkasen. Juoksin 2km verkkaa ja sen jälkeen perinteisen 12km reipasta. Juoksu kulki ja oli todella rytmikkään tuntuista. Nähtävästi pilateksesta on ollut jotain hyötyä. Päälle verrailin 2km ja tein 3x100m.

Tänään oli käynti pilateksessa ja verkat sinne oli 4+4. Sen verran oli kiire tulkkaamaan, että en ehtinyt pidempään juosta. Jotain kuitenkin. Illalla reeninä oli piipahtaminen hallilla nopeaa juoksua tekemässä. Olotila oli jo sen verran terve, että päätin lähteä nyppimään vetoja. Verkkaa tuli 4km ja 10x80m. Ohjelmassa oli juosta rentoja kaksisatasia 15 kappaletta aikoihin 32sek 200m hölkkäpalautuksella mihin kului aikaa minuutin verran. Juoksu tuntui melko herkältä, mutta kyllä noihinkin vauhteihin sai tehdä töitä. Vedot tuli loppuun saakka hyvin eikä alkanu painamaan missään vaiheessa. Varaa on siis kiristää tehoruuvia kauden edetessä.

Yritin saada Anteroa antamaan armoa, että ei olisi tarvinnut juosta loppuvetoja 10x80m. Koutsi oli kuitenkin sitä mieltä, että nopeaa juoksua pitää saada jemmattua varastoon. No mikäs siinä meitsi rullaili lisää lyhyitä pätkiä ja sen jälkeen tein aitakävelyä 10x10aitaa. Piipahdin puntilla tekemässä selkiä ja vatsoja sekä pummasin autokyydin Anterolta kämpille. Ulkona oli sen verra kylmää ja ajattelin maksimoida palautumisen tällä tavalla. :)

1 kommentti:

  1. Kyllähän ne tämän päivän vedot näyttivät mallikkailta. Ihmispaljouden keskeltä kyllä erotti, että kuka oli juossut ennenkin! :)

    VastaaPoista