sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Vetskujen mm-hallit

Kohtalaisen rankka, mutta antoisa viikko alkaa olla takana. Maanantaina tuli Keski-Suomeen takatalvi ja uutta lunta varmaan 30cm. Tiistaina juostiin veteraanien MM-maastojuoksut maastossa ja oli siinä espanjan pojilla ja monella muullakin ihmettelemistä lumen kanssa. Silti järjestäjät saivat lähinnä kehuja vain, olihan kyseessä "halli" maailmanmestaruuskisat. Tai oli ne oikeastikin, sillä Hipposhallilla kilpailtiin koko viikon ajan ahkerasti alkaen sarjasta 35 alkaen tietääkseni 85 ikäsarjaan asti. Sarjat muuttuvat siis viiden vuoden välein.

Tiistaina oli ensimmäinen päivä tulkkina pitkästä aikaa. Sain siis työharjoittelun päätökseen ja se oli parin kuukauden urakka. Tistaina käytiin vielä palautekeskustelu, mutta muuten homma oli sillä taputeltu. Aamulla ulkoilin 9km+2x100m. Illalla juoksin 11km Harjulle tsiigailemaan kisoja. Aivan mielissäni kirmailin eri kohtaa reittiä katsomaan poikien jyräystä. Harjun päältä katsottuna meno alhaalla näytti todella vauhdikkaalta. Hölkkäilin lisäksi vielä 1km Hippokselle käväsemään, mistä myöhemmin vielä 3km takaisin kämpille.

Jalat alkoivat mennä tukkoon puolessa välissä viikkoa, kun keskiviikkona tein töitä, kävin jeesailemassa korkeushypyssä ja juoksemassa kiihtyvän 13km 2+1 reippaan 4min-> 3.10. Loppuvaiheessa reeniä juoksu alkoi yllättäen sujua ja kirmailin vikat tonnit aika rivakasti. Itse asiassa tein vauhdin vaihtelua niin että 1,5km kovempaa ja 500m kevyempää. Näin sain seurattua kilsavauhteja ja mielekkyyttä reeniin tukkoisilla jaloilla. Loppuun rimpuilin muistaakseni 5x100m.

Torstaina piti kirmailla mäkivetoja, jotka jäivät kyllä aika lailla pannukakuksi. Puhti oli pois jaloista, eikä koneestakaan löytynyt kierroksia. Kymmenen vedon sijaan tein "vain" kahdeksan, mutta loppusatasista en tinkinyt. Reeni siis 4km+2x4x1min mäkeen+10x100m vr+5km vr. Aamu oli ollut 10km+2x100m.

Perjantaina oli pitkäperjantai, eikä siis töitä tiedossa. Ainahan voisi opiskella ja vääntää sitä kandin työtä, mutta jotenkin se vain tuntuu vastenmieliseltä. Pitäisi olla kai pikkasen enemmän tutkijan vikaa. Reenien puolelta sain kuitenkin jotain aikaiseksi, kun juoksin perinteisen pitkän lenkin 25km ja sain Erikin messiin osaksi matkaa. Olisin voinut mennä toimitsijaksi Hippokselle, mutta päätin ottaa rennosti ja kattella äijien kolmen tonnin kisoja. Ne, lähinnä M35 ja M40 olivatkin huikean jännittäviä. Tupa oli täynnä väkeä ja kannustustakin löytyi. Nautin täysillä tunnelmasta.

Eilen lauantaina olikin jo vap.eht.päivä. Aamulla hölkkäsin tunnin 13km+2x100m ennen satamaan lähtöä. Paikalla kilpailtiin kävelyn merkeissä ja olin callingissa töissä tsekkailemassa oliko numerolaput kiinni, chippi jalassa eikä polvet peittäviä trikoita. Monenmoista mummoa ja pappaa kävi tsekkauttamassa itsensä eikä meininki edelleenkän ollut hassumpi. Illaksi tuli Afrikan Markku yöksi, hänellä kun oli puolimaraton tänään. Jaksoin lähteä vielä iltalenkille (12km+3x100m) ja päivä oli aika lailla siinä.

Tänään sitten olin tikkana pystyssä aamusta aikaisin ja valmis päivän haasteisiin. Heräsin puoli kasi ja puoli ysi olin lykkimässä tv-reipasta/kovaa. Kilsat menivät 3.42,49,45,46, 40,41,40,41, 35,36,29,28,23 ja 31. Syke siinä 160 lukemilla, eli jutellut olisi pystynyt pikkasen kakistellen. Testasin Jyväsjärven kisareitin, joka oli yllätyksekseni lakaistu koneella. Aurinko paistoi ja pakkasta oli ehkä -10c. Juoksu alkoi kulkea reenin edetessä ja lopussa sain pikkasen jopa raastaa ihan hyvällä tunteella. Make asunnolla valmistautui tulevaan mm-koitokseen samalla kun meikä veti omaa settiä. Lähdin pikaisen palautuksen jälkeen satamaan antoisiin töihin. Puoli yhden maissa oli kauhee täpinä, kun 600 jyrää toi laukkunsa jemmaan täydessä maratonkeskittyneisyydessä. Aika hyvin asiat hoituivat veteraaneilta ja heidän kohdilla voidaan puhua jo kokemuksesta!

Puolikkaalla Petteri Muukkonen oli kärjessä aika pitkään, mutta joutui antautumaan parille huuliolle. Nopeampi heistä voitti maastot, 3000m soolona sekä sitten tämän kuningasmatkan. Tuttuja oli juoksemassa aika paljon ja mukavasti sai heittää läppää koko päivän ajan. Sluipasin sen verran, että en jäänyt kaikkia roippeita keräilemään vaan kiiruhdin Hippokselle myöhäiselle lounaalle sekä samalla jättämään hyvästit hyvätunnelmaisille veteraanikisoille. Ehkä siellä vielä itsekin jossain vaiheessa... 

https://plus.google.com/photos/118182635340316776536/albums/5729094106583268673

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti