maanantai 2. huhtikuuta 2012

takatalvi

Jyväskylään on tullut takatalvi ja maailmalta saapuneet veteraanit ovat varmaan aivan innoissaan. Hipposhallissa ja vähän muuallakin järjestetään nimittäin veteraanien MM-hallit +kävelyt+ puolimaraton+ maastojuoksu ulkotiloissa. Huomenna rykästään Harjun maineikkaissa maastoissa maastojuoksu ja luminen otatus taitaa olla tulossa. Ei siinä mitään, on yleisen sarjankin MM-maastoja joskus juoksutettu lumella, mutta mahtavat etelän miehet olla taas vähän ihmeissään..

Onneksi veteraaniurheilu ei ole enää kuoleman vakavaa, vaan urheilun muut tärkeät puolet ovat merkittävämmässä asemassa. Jokainen voi miettiä miksi vielä eläkeläisenä liikkua ja käydä skaboissa. Ei tarvi olla mikään ruudinkeksijä keksiäkseen muutamia mahdollisia syitä. Eilen esim näin Martti Vainiota kirja-messuilla esittelemässä höyryveturipuistoaan. Mies oli eilen piipahtanut sisäsoudun SM-kisoissa ja voittanut viiskymppisten sarjan ajalla 38.20 muistaakseni. Kummasti se vanhaa mestaria edelleen kiinnostaa hikoilu ja kropan rassaaminen..

Nettikirjoittelusta on ollut parin päivän tauko ja uudelleen aloittaminen on aina hiukan nihkeää. Vähän tuntuu samalta kuin kandin seminaaripaperin vääntäminen- tietää etä tuotoksen ollessa valmis on useinmiten tyytyväinen olotila, mutta vaivaa sen eteen ei jaksaisi nähdä. Vähä samat fiilikset on ollu meikäläisen tänään päättyneessä työharjoittelussakin. Maksullinen kurssi, palkaton harjoittelu ja "vain" harjoittelijana oleminen ei missään vaiheessa tuntunut kivalta. Nyt se on kuitenkin suoritettu ja täytyy sanoa, että paljon tuli opittua asioita.

Treenien puolelta kuuluu periaatteessa ihan hyvää sillä koivet ovat juoksukunnossa. Pientä tukkoisuutta on kuitenkin havaittavissa ja luulen lumien sulamisen/ pitävän alustan vaikuttavan asiaan. Kestää aina hetken aikaa, että ns. talviaskel muokkautuu kesäkelien haasteeseen.

Ma 9km+2x100m, 4km +2x100m+8+1000m/1,5min pal+5x200m+ selkiä/vatsoja+3km vr
Ti 9km+2x100m, ilta 10km niin että joka km 10sek spurtti (kiire) -> hieronta
Ke 9km+2x100m, ilta 17km tv-reipas 4min vauhtia
To 9km+2x100m, 4km+ 2x6x1min mäkeen/hölkkäpal +10x100m+4km vr+ selkiä/vatsoja
Pe 9km+2x100m, ilta 13km+5x100m +sauna (jalat puhki mäkivedoista)
La 3km+6x2km/ 1min pal+4km vr, ilta 8km verkkaa
Su 21km 4.30 vauhdilla (normaalia reippaampaa ja ukko väsynyt)
Ma 9km+2x100m, ilta 11km lumipöperössä+10x100m hallissa/100m pal+selkiä/vatsoja/kylkiä syväkyykky-/päkiähyppyjä+3km (luumuilin Hippoksella vetskukisojen järjestelyjä tsekkaillen)

Viikkokilometrejä en edes laske, mutta viikolla oli kolme kovaa ja yksi reipas reeni. Setti on meikäläiselle aika lailla maksimia ja kropassa tuntuu herkästi pienikin mäkijuoksu. Mun massiiviset lihakset nimittäin tuntevat pienetkin mäkivedot. Silti niitä on ilmeisesti pakko yrittää vääntää ja saada sitä juoksuvoimaa sekä hapenottoa kehitettyä.

Viime päivien kevyt jurppiminen saattaa johtua treeniväsymyksestä. Ounastelin, että viikonloppuna mun olisi pitänyt olla muualla. Selvisikin, että Hollannissa olisi ollut mainio maantiekymppi (40 kaveria alle 31min) tarjolla. Kirjoitusvirheen vuoksi skaba meni multa ohi suun ja se tuntuu anteeksiantamattomalta virheeltä. Olisin joka tapauksessa käyttänyt satoja euroja kisareissuun, mutta 30min alitus olisi ollut sen arvoista.

Yleensä en jää tuleen makamaan (harmittelemaan) kovin pitkäksi aikaa, vaan koitan nähdä asioiden valoisammat puolet. Nyt mietin, että ehkä kroppa ei olis ollu valmis koviin vauhteihin mutta toisaalta taas kunto on hyvä Haagin jäljiltä. Jossittelu ei ole kovin järkevää, mutta sitä on pakko joskus harrastaa tässä lajissa. Toivotaan kuitenkin, että huhtikuu sujuu mallikkaasti juoksun merkeissä ja toukokuulla poimitaan marjoja eli nautitaan taas treenin tuloksista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti