keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

lenkillä taas



Kevät tekee vahvasti tuloaan ja samoin tekee meikäläinen paluuta kansalliselle nylkkytasolle. Vuoden ensimmäiset kilpailut ovat ainakin olleet suuntaa antavia siitä että oikealla tiellä ollaan. Halleissa kulki ihan kivasti ja Haagissa puolikas vielä kivemmin. Pentin pinkaisu ja sitä edeltävät testijuoksut samaisella reitillä toimivat hyvinä reeneinä ja kuntomittareina. Viime viikkoinen Kuopion keikka oli jo balsamia haavoille ja kolmen vuoden missauksen jälkeen pääsin näyttämään kynteni. Viivalla olisi voinut olla useampikin kova kaveri, mutta niillä aina mennään ketä sillä hetkellä paikalle ilmestyy. Kisasta palautuminen vei jonkin aikaa, sillä ulosmittasin aika lailla kaiken sen mitä peltoladasta löytyi. Sain kuitenkin loppuverkattua mummohölkkää 4km ennen palkintojenjakoa Hannes Kolehmaisen patsaan juurella.

Sunnuntaina ulkoilin aamusta kerran tunnin verran ja huilin loppupäivän. Keli oli aivan upea ja aurinkoinen. Kisa olisi kannattanut juoksuttaa siis sunnuntaina, mutta jälkiviisas on aina hyvä olla. Ehkä Keskisuomalainen tai edes SUL olisi saattanut kirjoittaa ajoissa Kuopion kisoista. Nyt Keskari kirjoitti parilla lauseella kisoista ja SUL reilu päivän myöhässä. Vielä viime vuonna taisi urheiluruudussakin olla pätkä kisoista. No onneksi SM-maastoista on aina hyvä lähetys.

Maanantaina ulkoilin 9km+2x100m aamulla ja illalla ennen hierontaa 1.05 eli 13km+2x100m. Timon käsittely oli jälleen taitavaa, vaikka juoksu ei yleensä kuljekaan pariin päivään käsittelyn jälkeen. Näin myös tällä kertaa, sillä tänään kulku oli jo varsin hyvä. Eilen kuitenkin oli vielä keveetä numeroin 9km+2x100m ja illalla Maunon kanssa 1.05 eli 13km keveetä+3x100m. Kävin myös miehen luona sumpilla ja tekemässä tupatarkastusta. Vielä tällä kertaa meni läpi ja Etelä-Afrikan leiriltä tuotu kahvi tummaa paahtoa.

Eilinen ilta meni sitten juoksukoulun merkeissä, missä ulkoilua tuli huimat 2,5km. Aluksi oli Antin pitämä teoriaosuus ja sen jälkeen liikuntaa sykemittaria seuraillen. Ihan hauskaa on olla tsempparina mukana, mutta illalla aina väsyttää. Jäljellä on kuitenkin vain enää kolme kertaa ja sehän menee nopeasti.

Tänään ei pitänyt juosta reipasta, mutta kulku oli niin hyvä en malttanu. Veikkaan, että syke ei kovin korkealle kuitenkaan noussut vaikka vauhti oli 4min luokkaa. Joka kilometri ryykäsin hyvällä juoksutekniikalla kevyen spurtin. Vauhdit 16km lenkillä oli 7.58, 4.21, 4.10, 4.06, 4.00, 3.54, 3.55, 4.07, 3.56, 3.53, 4.07, 3.47, 3.58, 4.27 ja 4.34. Aamun oli ollut se 9km+2x100m lintujen laulaessa aamutuimaan.


1 kommentti:

  1. kiinnostavia harjotuksia teit. melko tuttua on kertomasi 16 kilometriset reippaat joissa vauhtia on mielestäni tarpeeksi. 4 min/km tuntuu jonkinlaiselta vauhdilta jos kyse on melko nopeasta ja hyväkuntoisesta A-luokan kestävyystyypistä. sellasesta nauttii koko tunnin edestä aina kun on iskussa ja muutenkin jos lihakset toimii

    VastaaPoista