perjantai 13. huhtikuuta 2012

etuoikeutettu

Yllä oleva sana tuli tänään mieleen kun verryttelin kämpille kovan treenin jälkeen. Olin perinteisessä hyvän olon tunteessa, johon liittyy myös endorfiinit. Fiilikset ovat aina sitä paremmat, mitä kovemmalle olet itsesi vetänyt treenissä. Aina ei tarvitse taju kankaalle juosta, mutta itse kisatilanne on lähellä sitä. Sen vuoksi myös henkiset voimavarat näyttelevät osaansa kilpaurheilussa. Jokaisella on oma tapansa käsitellä tätä puolta, mutta mulla se näkyy tärkeän kisan lähestyessä ehkä omiin ajatuksiin uppoutumisena. Silti pyrin mahdollisimman normaaliin elelyyn ilman sen suurempia täpinöitä. Mitään testosteronia uhkuvaa bodaria musta ei saa tekemälläkään, joten ehkä on parempi se lehmän lämmin henkäys.

Tiistain ulkoilut olivat aamulla lenkkeily 6km Palokan hammashoitolaan ja nopean keikan jälkeen toinen samanmoinen 6km takaisin+2x100m. Illalla hökkäsin 16km+2x100m sellaisen pitkähkön tuntuisen lenkin. Juoksu oli teknisesti hyvää edellispäivän mäkivetojen ansiosta. Muuten jantteri oli väsynyt. Illalla miesten lenkkisauna.

Keskiviikkona aamulla 1h=12km+2x100m ja töiden jälkeen oli 1.05 eli noin 14km kevyt vauhtileikittely, jossa joka km tein noin 100-200m rykäisyn. Tehot ei ollu kauheen kovat, mutta ihan ok reeni kuitenkin. Kuudelta olin Timo Taipaleen taitavassa hierontakäsittelyssä ja paikat oli kyllä aika tukossa. Illalla väsytti todella paljon ja mies oli varsinaisessa koomassa.

Torstaina aamulla jälleen tunnin aamulenkki (12km+2x100m), kun aikaa oli ja illalla omatoiminen lepo. Ajattelin antaa hieronnan vaikuttaa kroppaan sekä pikkasen armoa piestylle keholle. Mies on ollut aika lailla väsynyt koko viikon, mikä on merkki siitä että kisakausi lähestyy ja treenattu on. Aamulla ei tahdo päästä ylös sängysta ja ainut positiivinen asia on se, että jalat ovat juoksukunnossa. Eilen piti vielä illalla mennä Palokkaan vanhempainiltaan tulkkaamaan. Sen verran kiusasin itseäni, että pyöräilin sinne ja takaisin 7+7km ja fiilistelin kevään tulemisella.

Tänään sitten oli tehokkaan treenin vuoro ja lähellä oli ettei sekin mennyt penkin alle. Hippoksella oli nimittäin prätkiä rivissä kun astelin sinne sisälle. Tonneista ei siis voinut kuvitellakaan vaan "pääsin" juoksemaan niitä ulkona. Menin hikiseen pukukoppiin, kiskoin tuulihousut jalasta ja heitin takin naulakkoon. Ulostauduin ja raikkaassa kevätsäässä tein ensin 3x100m avausvedot ja lähdin lykkimään tonneja pyörätiellä. Eka 3.04, seuraava 2.58. Kolmas kun en saanut väliaikaa, mutta neljäs 3.00 ja viides 2.59. Hengitys teki töitä kivasti ja juoksu oli kohtuu rentoa. Mistään alle 2.50 vetovauhdeista ei siis tietoakaan, mutta jonkin näköinen treeni kuitenkin. Hölkkäsin salille tekemään selkiä/vatsoja/kylkiä/leukoja, minkä jälkeen hölköttelin 3km kämpille fiiliksissä. Alarappusissa tein syväkyykkyhypyt, 2x1min päkiähypyt, jalanheilutukset ja pienet venytysliikkeet pyykkitelineen avustuksella. Illalla on sauna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti